54 studenten in El Salvador opgeleid tot bitcoin en lightning ontwikkelaar

De regering van El Salvador heeft aangekondigd dat het is begonnen met het trainen van bitcoin en lightning ontwikkelaars.

Developers opleiden

In een tweet legde The National Bitcoin Office (ONBTC) uit dat 54 studenten "een cijfer hebben gehaald" voor het eerste deel van de cursus. Studenten van universiteiten vanuit het hele land kunnen meedoen aan de leergroep.

De cohort begint de cursus met een "voorbereidende fase" waarin onder andere "economie, monetaire geschiedenis" aan bod komen. Het sluit deze voorbereidende fase af met een persoonlijke lezing van Saifedean Ammous, auteur van De Bitcoin Standaard.

De ONBTC beweerde dat de cursus na de voorbereidende fase van het programma "dan intens en persoonlijk zou worden". In juli zal er een vervolg zijn waarin de studenten "twee weken 24 uur per dag een coding bootcamp" volgen. Hier zijn dan bekende bitcoin en lightning ontwikkelaars aanwezig om hun expertise te delen.

Vervolgens start er in augustus en oktober een periode met een soort van mentorschap. De cursus heeft de naam CUBO+ en het werd in maart van dit jaar voor het eerst aangekondigd. Het is gesponsord door onder andere Fulgur Ventures en Tether, het bedrijf achter de USDT-stablecoin.

Daarmee kun je je afvragen in hoeverre dit een initiatief is van de overheid. Ondanks dat de ONBTC verantwoording moet afleggen aan president Nayib Bukele en zijn ministeries, zit er ook wel een privaat randje aan.

De cursus het heeft veel weg van de tevens Salvadoraanse ngo Torogoz. Bitcoin Focus deed in editie 86 'Bitcointalent opleiden' een interview met Marina Spindler, een van de teamleden. Dit is een initiatief dat niets met de overheid te maken heeft.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador