BitMEX-oprichter Arthur Hayes: ‘de bitcoin bullmarkt is begonnen’

BitMEX-oprichter Arthur Hayes is van mening dat de bullmarkt van bitcoin in maart van dit jaar al is begonnen. Dat zou betekenen dat we al een kleine zes maanden aan een bullrun bezig zijn, maar dat zien we nog niet helemaal terug in de koersen. Die reactie van de markt is volgens Hayes echter een kwestie van tijd.

Wanneer begon de bullrun?

De bullrun van bitcoin zou volgens Hayes dus op 10 maart 2023 begonnen zijn. Dat was het moment waarop de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Silicon Valley Bank (SVB) overnam in de Verenigde Staten.

In diezelfde periode gingen ook bankgiganten als Silvergate Bank en Signature Bank onderuit, waardoor de autoriteiten moesten instappen.

Volgens Hayes realiseerde de Federal Reserve zich dat er problemen waren binnen het bankensysteem en dat het printen van geld de oplossing was.

Sinds dat moment is de bitcoin koers met 26 procent gestegen, maar volgens hem zal het nog ongeveer 6 tot 12 maanden duren voordat we de volledige reactie van de markt op deze ontwikkeling zullen zien.

Geloof in de dollar is weg

Volgens Hayes is hiermee het geloof in fiatgeld en met name de Amerikaanse dollar definitief verdwenen en zullen investeerders in toenemende mate op zoek gaan naar assets met een natuurlijke schaarste, waarbij bitcoin er natuurlijk uitspring met zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden.

Verder is de oprichter van BitMEX van mening dat het er niet zoveel meer toe doet hoe centrale banken zich de komende maanden opstellen. Renteverhogingen of verlagingen zullen de koers van bitcoin niet teveel beïnvloeden. Volgens Hayes gaat het sowieso goed komen met bitcoin.

"In beide scenario's, zowel het scenario waarin de Federal Reserve de rente verder ophoogt als het scenario waarin ze de rente zullen verlagen, zitten we in een goede positie met de crypto-industrie", zo deelde Hayes zijn mening in zijn toespraak tijdens de Korea Blockchain Week.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....