BitMEX verwacht een bullish verloop van 2023 voor bitcoin

Bitcoin is bezig aan een fantastische start van 2023 en dat is ook bij het beursplatform BitMEX opgevallen. In een nieuwe blogpost deelt het handelsplatform drie verschillende scenario’s voor het verdere verloop van dit jaar, die vooral afhangen van de veranderingen in het beleid van de Federal Reserve en andere regelgevende autoriteiten.

Het eerste scenario

In het eerste scenario schrijft BitMEX dat bitcoin kan profiteren van het feit dat de Federal Reserve mogelijk een stap terugezet met betrekking tot de renteverhogingen. De eerste tekenen van een bankencrisis in de Verenigde Staten maken dat investeerders het als een serieuze mogelijkheid zien dat de Federal Reserve binnenkort zijn campagne van renteverhogingen pauzeert.

Volgens BitMEX zou dat de sluizen compleet openzetten voor de wereldwijde kapitaalmarkten en een rally voor risico-assets veroorzaken, waaronder bitcoin. BitMEX onderstreept dat dit scenario volgens hen ook het Hetmeest waarschijnlijke scenario is. Wat dat betreft kunnen we ons volgens BitMEX dus opmaken voor een nieuwe bullmarkt.

Scenario twee en drie

Dan blijven er nog twee andere scenario’s over voor BitMEX. Het tweede scenario dat het handelsplatform schetst is een verlenging van de bearmarkt als de inflatie hoog blijft en de Federal Reserve om die reden de rente moet verhogen. Dit scenario is volgens BitMEX minder waarschijnlijk, omdat de inflatie nu echt begint af te nemen.

Voor het derde scenario ziet BitMEX bitcoin zich ontwikkelen tot een veiligere asset-klasse, omdat overheden wet- en regelgeving ontwikkelen die investeerders beschermen. BitMEX verwacht dat de wet- en regelgeving een positieve ontwikkeling zal doormaken dit jaar. In dit scenario voorspelt het beursplatform ook een groei van de adoptie van bitcoin.

Het is dus vooral positiviteit wat de klok slaat bij BitMEX, dat in de meeste gevallen een goed jaar voor bitcoin voor zich ziet. Alleen als de inflatie hoog blijft en de Federal Reserve de ruimte heeft om de rente verder te verhogen kan de rest van 2023 weleens pijnlijk worden.

Met de huidige problemen onder de banken lijkt de kans op dat scenario echter behoorlijk klein op dit moment. Als de Federal Reserve nu al moeite heeft om de rente hoog te houden, dan is de kans klein dat het lukt om de rente tijdens het gehele jaar 2023 op dit niveau te houden.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....