Populaire DonAlt verwacht koersexplosies bitcoin op basis van bankencrisis

De pseudonieme handelaar DonAlt, die in 2022 roem vergaarde door de bodem voor bitcoin bijna exact te voorspelling, is op dit moment enorm bullish over bitcoin. Aan zijn ruim 48.000 abonnees op YouTube vertelt de analist dat de problemen binnen de bankenwereld een hele positieve ontwikkeling voor bitcoin zijn. Met name het wegvallen van het vertrouwen in de traditionele financiële instellingen betekent volgens de analist dat investeerders op zoek zijn naar alternatieven.

Geen crash in de stijl van 2008

Hoewel DonAlt zichzelf geen expert noemt op het gebied van banken, verwacht hij geen bankencrisis zoals we die in 2008 zagen. "Op basis van de macro-achtergrond die we nu hebben, die neerkomt op het wegvallen van het vertrouwen in de bankensector, verwachten een aantal mensen dat we een 2008-achtige ineenstorting van de banken krijgen. Ik zit niet per se in die groep, maar ik ben geen bankexpert", aldus DonAlt.

Wat volgens hem vooral bullish is op dit moment is de manier waarop de overheid ingrijpt bij de problemen van de banken. In de Verenigde Staten kregen de banken gigantisch veel steun de afgelopen dagen, wat volgens hem een positief effect op de bitcoin koers heeft.

"Dit is precies waar bitcoin voor gebouwd is. Bitcoin is geboren door de woede van 2008. Satoshi was heel boos over hoe alles zich op dat moment uitspeelde. Dat is waarom bitcoin is ontwikkeld. Dat we nu wederom hetzelfde zien gebeuren is fundamenteel gezien bullish", zo gaat DonAlt verder.

Gevaarlijke situatie

Er kan zich volgens DonAlt echter ook een gevaarlijke situatie voordoen als er daadwerkelijk een complete run op het banksysteem ontstaat. "Het probleem is dat als je daadwerkelijk een run op de banken krijgt en ze overal instorten, dat het waarschijnlijk de markt met zich meetrekt. Op de korte termijn zal dat ook bitcoin met zich meenemen", zo filosofeert DonAlt.

In het beste scenario ziet DonAlt voor zich dat er een hele hoop banken in de problemen komen, maar dat overheden op tijd instappen om een complete ineenstorting te voorkomen. Dat zou betekenen dat er een hoop nieuw geld in het systeem terechtkomt, wat natuurlijk slecht is voor de Amerikaanse dollar en goed voor bitcoin.

Mensen vluchten op die momenten naar schaarste en dan is de absolute schaarste van bitcoin van 21 miljoen eenheden natuurlijk de koning. De afgelopen dagen speelde dat scenario in ieder geval uit en deed bitcoin het fantastisch. Vanwege alle onzekerheid kunnen we nog niet spreken van een nieuwe bullrun, maar het begin is er in ieder geval.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer