Populaire DonAlt verwacht koersexplosies bitcoin op basis van bankencrisis

Populaire DonAlt verwacht koersexplosies bitcoin op basis van bankencrisis

De pseudonieme handelaar DonAlt, die in 2022 roem vergaarde door de bodem voor bitcoin bijna exact te voorspelling, is op dit moment enorm bullish over bitcoin. Aan zijn ruim 48.000 abonnees op YouTube vertelt de analist dat de problemen binnen de bankenwereld een hele positieve ontwikkeling voor bitcoin zijn. Met name het wegvallen van het vertrouwen in de traditionele financiële instellingen betekent volgens de analist dat investeerders op zoek zijn naar alternatieven.

Geen crash in de stijl van 2008

Hoewel DonAlt zichzelf geen expert noemt op het gebied van banken, verwacht hij geen bankencrisis zoals we die in 2008 zagen. "Op basis van de macro-achtergrond die we nu hebben, die neerkomt op het wegvallen van het vertrouwen in de bankensector, verwachten een aantal mensen dat we een 2008-achtige ineenstorting van de banken krijgen. Ik zit niet per se in die groep, maar ik ben geen bankexpert", aldus DonAlt.

Wat volgens hem vooral bullish is op dit moment is de manier waarop de overheid ingrijpt bij de problemen van de banken. In de Verenigde Staten kregen de banken gigantisch veel steun de afgelopen dagen, wat volgens hem een positief effect op de bitcoin koers heeft.

"Dit is precies waar bitcoin voor gebouwd is. Bitcoin is geboren door de woede van 2008. Satoshi was heel boos over hoe alles zich op dat moment uitspeelde. Dat is waarom bitcoin is ontwikkeld. Dat we nu wederom hetzelfde zien gebeuren is fundamenteel gezien bullish", zo gaat DonAlt verder.

Gevaarlijke situatie

Er kan zich volgens DonAlt echter ook een gevaarlijke situatie voordoen als er daadwerkelijk een complete run op het banksysteem ontstaat. "Het probleem is dat als je daadwerkelijk een run op de banken krijgt en ze overal instorten, dat het waarschijnlijk de markt met zich meetrekt. Op de korte termijn zal dat ook bitcoin met zich meenemen", zo filosofeert DonAlt.

In het beste scenario ziet DonAlt voor zich dat er een hele hoop banken in de problemen komen, maar dat overheden op tijd instappen om een complete ineenstorting te voorkomen. Dat zou betekenen dat er een hoop nieuw geld in het systeem terechtkomt, wat natuurlijk slecht is voor de Amerikaanse dollar en goed voor bitcoin.

Mensen vluchten op die momenten naar schaarste en dan is de absolute schaarste van bitcoin van 21 miljoen eenheden natuurlijk de koning. De afgelopen dagen speelde dat scenario in ieder geval uit en deed bitcoin het fantastisch. Vanwege alle onzekerheid kunnen we nog niet spreken van een nieuwe bullrun, maar het begin is er in ieder geval.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan