Bitcoin koers breekt door $28.000

De bitcoin koers schiet vandaag door de grens van $28.000. Ondanks slecht bankennieuws uit de Verenigde Staten en andere onzekerheden in de wereldeconomie stijgt de prijs door.

In onderstaande grafiek zie je het koersverloop van BTC in 2023. We staan nog ver weg van de recordprijzen van $69.000. Bitcoin begon 2023 met een prijs onder de grens van $17.000. De afgelopen 30 dagen steeg de prijs met meer dan 15%.

Bitcoin koers breekt door $28.000

Onzekerheid in de markt

Het lijkt er sterk op dat het narratief rondom bitcoin weer aan het veranderen is. Dat kan niet los worden gezien van de bankproblemen in de VS. De grootste naam in de reeks aan falende banken is Silicon Valley Bank. Deze bank had meer dan $200 miljard op de balans staan, maar kwam (mede) in de problemen door verlopen staatsobligaties.

Door de recente ontwikkelingen rondom de rentepercentages vanuit centrale banken is geld duurder geworden. Tel daarbij een ordinaire bankrun op en je hebt de situatie voor een omvallend bank. Silicon Valley Bank deed zijn naam eer aan en was een belangrijke bank in de techsector van de Verenigde Staten.

Signature Bank en Silvergate Bank zijn ook twee recente slachtoffers. Beide banken waren erg belangrijk in de bitcoin-industrie. Bedrijven als Coinbase maakte gebruik van hun diensten om zaken te doen met grote klanten bijvoorbeeld. Zowel Signature als Silvergate staat inmiddels onder het beheer van de Amerikaanse staat.

Kortom: bitcoin bevindt zich in een opmerkelijke periode. Er zijn scheurtjes te zien in het traditionele bankwezen. De belofte van BTC is een andere manie van omgaan met geld. We gaan zien of het ook stand kan houden of zelfs door kan stijgen in een tijd waar andere zaken het moeilijk hebben.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...