Bitpanda is eerste Bitcoin unicorn van Europa na extra $170 miljoen

Bitpanda is de eerste Bitcoin unicorn van Europa. De broker uit Wenen heeft 170 miljoen dollar opgehaald in een nieuwe financieringsronde.

Bitcoin broker Bitpanda

Met het nieuwe geld wordt de onderneming gewaardeerd op ruim 1,2 miljard dollar. Hoofdinvesteerder is Valar Ventures, het investeringsfonds van Peter Thiel, medeoprichter van PayPal. Andrew McCormack, eveneens van Valar, zit in de adviesraad van Bitpanda. Saillant detail: ze zijn ook investeerder in Robinhood, de bekende broker uit Amerika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook Speedinvest, een bekende investeerder in Europese start-ups, doet mee. Oprichters van Bitpanda zijn Eric Demuth, Paul Klanschek en Christian Trummer.

Bitpanda positioneert zich als een zogenaamde neobroker, omdat ze zowel cryptocurrency’s, goud en grote aandelen verkopen. Demuth zegt tegenover Techcrunch
dat het platform zich primair richt op beleggers in Europa.

“In de Europese Unie heeft minder dan 10% van bevolking aandelen. Daar zien we verdere groei in.”

Het is duidelijk dat Bitpanda haar toekomstige groei niet alleen in de Bitcoin – en cryptomarkt wil behalen, maar ook bij andere assets en producten zoals exchange traded products zoals ETF’s en ETN’s.

Ze zijn nu in een groot aantal landen actief: Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en Turkije. Ook zijn er kantoren in Londen, Parijs, Berlijn, Madrid en Barcelona.

Bitpanda verwacht dat de bruto omzet “over de eerste maanden van 2021” uitkomt op 100 miljoen euro. Eind dit jaar moet er tussen de 300 en 400 miljoen euro aan bruto omzet zijn gerealiseerd.

BlockFi

Naast Valar heeft ook DST Global, het investeringsfonds van Yuri Milner, exposure in Bitpanda. Milner was een vroege investeerder in Facebook en Twitter. Zowel het fonds van Thiel als Milner steken geld in BlockFi, het bitcoin leenplatform dat onlangs 350 miljoen dollar ophaalde.

De markt wordt overspoeld met nieuws van nieuwe investeringen in bitcoin startups en fondsen.

Lees meer over:
markt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.