BlockFi en CryptoCom ontslaan respectievelijk 20% en 5% van personeel

Twee grote namen uit de cryptomarkt moeten op de centen letten. Zowel BlockFi als Crypto.com bouwen het personeelsbestand aanzienlijk af.

BlockFi

BlockFi is een plek waar je met jouw bitcoin terecht kunt in ruil voor rente. Ook kun je het als onderpand inleggen voor een lening. Maandag maakte het Amerikaanse bedrijf bekend dat ze ongeveer 20% van het personeel zal ontslaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De twee oprichters van BlockFi, Zac Prince en Flori Marquez, schrijven in een een blogpost dat “marktomstandigheden een negatieve invloed hebben gehad op de mate waarin het bedrijf kon groeien.” Daardoor moeten ze nu bezuinigen op banen.

Het bedrijf is gevestigd in Jersey City en het heeft meer dan 850 werknemers in dienst. Dit wordt teruggebracht naar zo’n 600 man. Voor klanten verandert er naar verluidt niets:

“Onze klanten zullen geen voelbare wijzigingen ervaren in de kwaliteit van de dienst die ze verwachten, hun fondsen worden beschermd en alle platforms en producten blijven normaal werken.”

BlockFi heeft een lastig jaar achter de rug waarin de Amerikaanse toezichthouder ze telkens op de hielen zat. Ze kregen een boete van $100 miljoen opgelegd omdat ze een kredietproduct als niet-effect in de markt hadden gezet.

CryptoCom

Concullega Crypto.com moet hetzelfde doen: vrijdag maakten ze bekend dat ze 5% van de werknemers naar huis zullen moeten sturen.

Het lending-bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Singapore. Zij hebben ongeveer 260 medewerkers ontslagen. Dat is 5% van het personeelsbestand. CEO Kris Marszalek vertelde vrijdag dat het bedrijf de “moeilijke en noodzakelijke beslissingen” nam om te optimaliseren.

Marktbrede trend

Het is geen op zichzelf staand event, want bij meer bedrijven gaan dezelfde geluiden rond. Zo maakte Gemini al bekend dat ze 10% van het personeel gaat ontslaan. Coinbase heeft een halt ingeroepen voor de vacature- en sollicitatieprocedures.

Ook het Duitse Nuri, voorheen bekend als Bitwala, moest flink inleveren (20%). Ook moesten ze renteproducten stopzetten omdat ze er nauwe banden op nahielden met Celsius.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!