Bitpanda mag bitcoin verkopen in Spanje

Bitpanda heeft een licentie in Spanje ontvangen. Ze mogen nu bitcoin verkopen en ook bewaardienst aanbieden. De Oostenrijkse bitcoin beurs is al actief in Frankrijk, Italië, Zweden en Tsjechië.

Afgelopen zomer is het bedrijf uit Wenen gewaardeerd op 4,1 miljard dollar tijdens een financieringsronde. In totaal zijn er nu 15 bedrijven geregistreerd in Spanje, in Nederland zijn dit er bijna 30 inmiddels. De facto is Bitpanda al sinds 2014 actief in het land, maar men moest zich laten registreren vanwege onder meer Europese anti witwasregels die ook Spanje heeft geïmplementeerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Medeoprichter en co-CEO van Bitpanda, Eric Demuth, zegt hierover:

“Zoals recente marktontwikkelingen hebben aangetoond, is het belangrijk waar je je digitale activa koopt en veilig kan bewaren. We zijn het beste en veiligste investeringsplatform in Europa aan het bouwen.”

Dit jaar kocht het nog het Britse Trustology, een bewaardienst voor crypto’s. Hun bewaartechnologie is inmiddels opgegaan in Bitpanda Custody dat zich in eerste instantie richt op de zakelijke markt. Dat is dan meteen ook een opstap naar Bitpanda Pro, om ook zakelijke partijen van bitcoin (bewaardiensten) te kunnen voorzien.

Een partij als Bitpanda moet in elk land aan aparte regels voldoen. Of Europese partijen pan-Europees mogen opereren onder één licentie, dat is nog toekomstmuziek.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslicentie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...