Bitrue Ventures introduceert $40M fonds om Web3-innovatie te stimuleren

751 totale weergaven

Bitrue Ventures heeft de lancering aangekondigd van een investeringsfonds van $40 miljoen dat zich richt op het ondersteunen van Web3 startups. Het fonds wil tot $200.000 per project en uitgebreide industriële middelen bieden, met de focus op het stimuleren van innovatie in belangrijke sectoren zoals AI, GameFi en DeFi.

Details van het $40 miljoen fonds

De investerings- en onderzoekstak van cryptobeurs Bitrue onthulde dit substantiële fonds op 19 juli, gericht op Web3 startups in een vroeg stadium.

Volgens de Bitrue blog, zal Bitrue Ventures geselecteerde projecten de vrijheid geven om hun fondsen toe te wijzen zonder tussenkomst van buitenaf, zodat ze zich kunnen richten op hun kerninnovaties.

Doelsectoren en investeringscriteria

Bitrue Ventures benadrukte vijf verticale sectoren die waarschijnlijk financiering zullen ontvangen: kunstmatige intelligentie (AI), real-world asset tokenization (RWA), GameFi, decentralized physical infrastructure (DePIN) en gedecentraliseerde financiën (DeFi).

Projecten binnen deze sectoren worden aangemoedigd om financiering aan te vragen vanwege hun significante groeipotentieel en hun afstemming op de strategische doelen van Bitrue Ventures.

Uitgebreide ondersteuning voor startups

Naast financiële ondersteuning biedt Bitrue Ventures een scala aan middelen om startups te helpen slagen. Dit omvat ontwikkelingsexpertise, connecties met de industrie en managementondersteuning.

Ryan Chan, hoofdinvesteerder bij Bitrue Ventures, benadrukte de holistische aanpak door te zeggen: “We willen je helpen slagen, dus laat ons weten waar je hulp bij nodig hebt en we zullen alles doen wat in ons vermogen ligt om te bieden wat nodig is.”

Marktimpact en strategische visie

De lancering van dit fonds sluit aan bij de toenemende instroom van institutioneel kapitaal in de Web3-ruimte. Bitrue Ventures wil zichzelf positioneren als een belangrijke ondersteuner van innovatieve projecten en technologieën, en daarmee haar reputatie als centrale speler in het crypto-ecosysteem versterken.

De eerste investeringsronde van het bedrijf, met onder andere Cardano-gebaseerde projecten WingRiders en Liqwid Finance, weerspiegelt de toewijding aan het stimuleren van duurzame groei op de lange termijn in de Web3-industrie.

Inzichten van de leiders van Bitrue Ventures

Ryan Chan deelde een positieve kijk op de huidige trends in de cryptomarkt en benadrukte de interesse van het bedrijf in RWA tokenization vanwege het nut en de rol ervan in de massale adoptie van crypto. Hij merkte ook de voortdurende buzz op het snijvlak van Web3 en AI op: “We zoeken projecten die netwerkeffecten kunnen genereren, omdat we geloven dat dit een belangrijke factor is om te bepalen of een project op de lange termijn mee kan doen.”

Samenvatting

Het investeringsfonds van $40 miljoen van Bitrue Ventures is een belangrijke stap in het ondersteunen en koesteren van de volgende golf van Web3 innovatie. Door zowel financiële steun als uitgebreide middelen te bieden, wil Bitrue Ventures een bloeiend ecosysteem van startups bevorderen die de toekomst van gedecentraliseerde technologieën zullen stimuleren.

Terwijl het Web3-landschap zich blijft ontwikkelen, zullen de strategische investeringen van Bitrue Ventures een cruciale rol spelen in de ontwikkeling en het succes ervan.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....