Bits: stressvrij investeren in bitcoin

Bitcoin kopen kan soms stressvol zijn. Het timen van de markt blijkt in de praktijk lastig en gevoelens van angst en FOMO wisselen elkaar af. Bitonic, het eerste bitcoinbedrijf van Nederland, heeft daarom Bits: een Dollar Cost Averaging (DCA)-service die het kopen van bitcoin automatiseert en stressvrij maakt.

Dit is een gesponsord bericht.

Waarom DCA?

Met Bits hanteer je de beleggingsstrategie ‘Dollar Cost Averaging’ (DCA), waarmee je automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks bitcoin koopt. DCA houdt in dat je je aankopen over een langere periode spreidt en je je geen zorgen hoeft te maken over het timen van de markt.

Wie alles in één keer investeert, loopt het risico op een ongunstig moment te kopen. Wanneer je daarentegen je investeringen spreidt, behaal je uiteindelijk een gemiddelde koersprijs over je investeringsperiode. Dit vermindert niet alleen risico, het voorkomt ook stress en impulsieve aankopen.

Hoe werkt Bits?

Om Bits te gebruiken heb je een geverifieerd Bitonic account nodig. Deze maak je binnen enkele minuten aan met behulp van de Bitonic verificatie app. Eenmaal geverifieerd bepaal je via automatische bankoverschrijvingen zelf hoe vaak en voor welk bedrag je bitcoin wilt kopen.

Zodra Bitonic de automatische overboeking ontvangt, wordt het bedrag direct omgezet in bitcoin.

Gebundelde aankopen en Labels

Met behulp van gebundelde aankopen kun je meerdere aankopen opsparen en gebundeld laten versturen. Dat bespaart transactiekosten en maakt Bits ook geschikt voor het sparen met kleinere bedragen. Je kan bijvoorbeeld wekelijks €10 aan bitcoin sparen en het opgespaarde bedrag later als één transactie laten versturen.

Zo betaal je aanzienlijk minder transactiekosten en wordt het bitcoinnetwerk minder belast. Met behulp van labels maak je eenvoudig verschillende spaarplannen aan vanaf dezelfde bankrekening; voor je pensioen, de studie van je kinderen of je geplande zomervakantie.

Zeg je Bitcoin, dan zeg je Bitonic

Bitonic is het oudste bitcoinbedrijf van Nederland en al meer dan 11 jaar een stabiele factor in de bitcoinindustrie. Sinds het begin is het bedrijf gericht op educatie, langetermijndenken en het bieden van een rustpunt in een chaotische markt.

Bitonic bracht onlangs een documentaire uit over de begindagen van het bedrijf en de evolutie van de Nederlandse bitcoinmarkt.

Deze video vind je op 10y.bitonic.nl.

Probeer Bits nu uit en creëer vandaag nog je eigen bitcoin spaarplan!

Sparen met bitcoin. Bit voor bit.

Bits: stressvrij investeren in bitcoin

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...