Bitstamp: Ethereum ETFs konden beter in januari lanceren

199 totale weergaven
Ethereum koers duikt omlaag: Kan ETH herstellen?

Bobby Zagotta van Bitstamp is van mening dat Ethereum veel pech heeft gehad met het lanceermoment van de ETFs. Volgens hem kwamen de ETFs op een moment dat risico-assets in een lastige fase zaten, waardoor de impact van de lancering minimaal was.

Optimistisch over Q4 2024

Ondanks dat is Zagotta optimistisch over de maanden die voor ons liggen in 2024. Hij verwacht dat Ethereum de boel weer kan oppikken in het laatste kwartaal van het jaar, dat historisch een heel sterk kwartaal is voor de markt.

Over de ETFs is hij duidelijk. Dat was vooral een kwestie van slechte timing. “Ik denk dat ze niet aan de verwachtingen voldoen, maar dat wijt ik vooral aan het moment van lanceren. Crypto acteert nu zoals iedere andere risico-asset, wat maar aangeeft hoe volwassen deze markt is ten opzichte van één of twee jaar geleden.”

In tegenstelling tot de Ethereum ETFs, doen die van Bitcoin het een stuk beter. Die wisten sinds de lancering op 10 januari 2024 voor ongeveer 17,5 miljard dollar aan kapitaal naar zich toe te trekken.

Daarmee zijn de Bitcoin ETFs in ieder geval een hele positieve kracht geweest voor de industrie; of met name voor bitcoin natuurlijk. De Ethereum ETFs begonnen in juli met handelen en verloren sindsdien 600 miljoen dollar.

Mensen wachten af

“Op dit moment zitten mensen in een afwachtende modus. Ik denk dat ze in die modus zitten vanwege de onzekerheid over de verkiezingen, maar ook vanwege wetgevende zaken in de Verenigde Staten […] alles handelt nu een beetje vlakjes”, aldus Zagotta.

Je kunt alleen niet zeggen dat de Ethereum ETFs beter hadden gepresteerd als ze samen met die van Bitcoin waren gelanceerd, want dat is niet gebeurd. De realiteit is dat ze niet presteren en kapitaal verliezen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat een paar maanden verschil een ETF kan maken of breken. Al is het natuurlijk ook nog te vroeg om conclusies te trekken. De Ethereum ETFs hebben pas twee maanden achter de rug.

Wat dat betreft is het eerlijker om over één of twee jaar eens de balans op te maken en te kijken hoe het gaat.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....