Bitstamp wil verder groeien met diensten gericht op ouderen

Bitstamp wil verder groeien met diensten gericht op ouderen

Bitstamp wil een nieuwe markt aanboren in de wereld van bitcoin (BTC). De beurs is een van de oudste bitcoinbedrijven in de wereld. Met 'slechts' 2% van de huidige markt hoopt de beurs met name vrouwen en ouderen aan te trekken.

Julian Sawyer en Robert Zagotta van Bitstamp geven aan dat die doelgroep te weinig wordt aangesproken. Met 'Bitstamp as a service' wil het bedrijf de nieuwe doelgroep aanspreken. Dat meldt The Block.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Makkelijker maken

De reden lijkt helder: daar valt de meeste winst en groei te behalen. De gemiddelde beurs (en ook bijvoorbeeld onze website) heeft veel meer mannelijke en relatief jonge bezoekers.

Zagotta: "Een paar jaar geleden waren het pioniers - zowel institutionele als retailjongens - en ze zouden alles verdragen om binnen te komen. Maar tijdens de volgende adoptiegolven hebben ze andere verwachtingen."

De beurs hoopt ouderen en vrouwen aan te spreken met diensten die op maat zijn gemaakt. Natuurlijk heb je in álle lagen van de bevolking mensen die wel om kunnen gaan met de huidige diensten. Ook zijn er tal van mannen te vinden die ook wel wat extra hulp kunnen gebruiken bij hun bitcoinavontuur.

Bitstamp werd al in 2011 opgericht in Luxemburg. In 2018 werd het overgenomen door private equity-bedrijf NXMH.

Kwestie van vertrouwen

Zagotta en Sawyer hameren met name op diensten voor ouderen. Ook geven ze aan dat hun bedrijf als een van de weinigen een AA-rating heeft van Cryptocompare.

Bitstamp probeert hiermee vertrouwen uit te stralen. "Deze mensen proberen gewoon hun portfolio te diversifiëren en ze zullen zich meer bekommeren om wat AA is dan iemand die opereert vanuit een offshore-locatie", zegt Zagotta.

Het aantal vrouwelijke klanten verdubbelde in een jaar tijd, ook ziet Bitstamp dat hun klantenbestand iets ouder is. De gemiddelde leeftijd steeg van 37 naar 39.

Zagotta: "Vrouwen zijn om verschillende redenen een van de snelstgroeiende demografische groepen op Bitstamp."

Sawyer geeft aan dat Bitstamp zich niet alleen richt op de retailmarkt, maar ook op institutionele beleggers. Erg grote klanten hebben echter vaak speciale afspraken over de handelskosten. 80% van de handel via Bitstamp komt uit institutionele beleggers, maar deze groep zorgt voor slechts 45% van de omzet.

Concurrentie

Zagotta wil met Bitstamp ook meer gaan doen in de Verenigde Staten. Hij denkt dat er nog voldoende ruimte is om te groeien voor henzelf en zijn concurrenten.

Ondanks zoveel beurzen die strijden om marktaandeel, zei Zagotta dat we waarschijnlijk nog niet veel door fusies veroorzaakte consolidatie in de sector zullen zien. "Het innovatieniveau van de industrie is nog steeds zo verbluffend hoog. En dus denk ik dat de consolidatiefase misschien wordt uitgesteld."

Met dat laatste doelt hij op een consolidatie van bedrijven. Het is in elke industrie gebruikelijk dat er een punt komt waar grote bedrijven de kleinere opkopen. Zagotta verwacht dat het in de wereld van cryptobeurzen nog wel even duurt voordat we daar grote stappen in zien.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties