Bitzlato wil doorstart maken en 50% van bitcoin teruggeven aan klanten

Bitzlato wil doorstart maken en 50% van bitcoin teruggeven aan klanten

De medeoprichter van Bitzlato maakt bekend dat ze geld willen teruggeven aan haar klanten. Het zou gaan om vijftig procent van het aantal bitcoin dat ze op het platform hadden staan.

Doorstart voor obscure beurs

De beurs wil daarmee ook een doorstart maken. Tot voorheen had nauwelijks iemand van de exchange gehoord. Vol bravoure maakte het Department of Justice (DOJ) enkele weken geleden hun buit bekend. Ze pakten grootaandeelhouder Legkodymov samen met een compagnon op.

De andere medeoprichter komt nu met een statement. Anton Shkurenko verklaart dat de autoriteiten de toegang hadden gekregen tot de hot wallets van de beurs. Daar stonden op dat moment 35 procent van de klantenfondsen op. Die zijn weg.

Er loopt nog een onderzoek naar de beurs in Hong Kong (waar het bedrijf is geregistreerd). De servers van Bitzlato zijn daarbij in beslag genomen. Toch houdt het de Rus niet tegen.

Shkurenko deelt nu dat ze een herstart willen maken.

Deels teruggeven

In een interview zei een van de medeoprichters van Bitzlato dat het bedrijf van plan is de activiteiten te hervatten. Gebruikers kunnen dan hun activa stapsgewijs opnemen. Daarbij kunnen klanten sowieso 50% van hun stortingen terugkrijgen.

De beurs wordt verdacht van het witwassen van ongeveer $700 miljoen. Het is betrokken geraakt in illegale geldstromen die in verband stonden met de Russische georganiseerde misdaad.

Volgens Europol had Bitzlato voor meer dan een miljard dollar aan activa verhandeld die verband hielden met deze illegale activiteiten. Ook wordt er naar Binance gekeken, die dichtbij het obscure platform zou hebben gestaan.

Volgens Chainalysis heeft de Binance sinds 2018 meer dan 20.000 bitcoin, waaronder meer dan 205.000 transacties, voorbij zien komen. Het gros werd van laatstgenoemde verstuurd naar Binance toe.

Binance verklaart dat ze "aanzienlijke hulp" hebben aangeboden aan de FinCEN om het onderzoek verder te helpen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan