'BlackRock gaat bitcoin verkopen'

'BlackRock gaat bitcoin verkopen'

Klanten zouden via een zelfontwikkeld investeringsplatform kunnen gaan handelen. Naar het schijnt is een werkgroep bezig met voorbereidingen, schrijft CoinDesk.

Aladdin

De grootste assetmanager van de wereld, BlackRock, is zich aan het voorbereiden op het aanbieden van handel in bitcoin en andere cryptovaluta. Althans, volgens een aantal bronnen die van de plannen afweten. Het bedrijf heeft $10 biljoen aan belegd vermogen of assets under management (AUM).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens een van de personen die meer weten, gaat het bedrijf uit New York beginnen met de mogelijkheid om te lenen bij BlackRock met cryptovaluta als onderpand. Iemand anders heeft gezegd dat BlackRock ook van plan is het voor professionele handelaren mogelijk te maken om te handelen via het eigen platform Aladdin.

Onder de klanten van de vermogensbeheerder vallen pensioen- en staatsfondsen, treasuries van grote bedrijven en non-profit organisaties. Aladdin is het door BlackRock zelf ontwikkelde systeem voor risicomanagement en om mee te handelen.

Onduidelijk is nog wanneer de handel in cryptovaluta van start gaat. Het bedrijf zelf weigert vooralsnog om te reageren op de geruchten.

Indirecte blootstelling

Helemaal als een verrassing komen deze geluiden niet. De vermogensbeheerder begon in juni 2021 met het werven van een directeur Blockchain Strategie. Ook verder staat het bedrijf niet negatief tegenover bitcoin en cryptovaluta in het algemeen. Het heeft een belang van ruim 16% in MicroStrategy en is van plan een eigen ETF te lanceren, genaamd ‘iShares Blockchain and Tech ETF’.

Volgens de bronnen die CoinDesk aanhaalt is een team van “ongeveer 20 ofzo” bezig met cryptovaluta. “Ze zien hoe lekker anderen er mee bezig zijn en willen zelf er zelf ook weleens aan gaan verdienen.”

BlackRock is zelf hard gegroeid, omdat het een technologische voorsprong in de handel op Wall Street wist uit te buiten door al vroeg elektronisch te gaan handelen. En de kern van het bedrijf is een zwaar accent op risicomanagement. Wellicht maken deze historische roots de aanstaande, nog relatief vroege, entree in de cryptomarkt wel heel logisch.

Lees meer over:
adoptie Blackrock

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties