Directeur bij BlackRock heeft zelf Bitcoin en verwacht een grote prijsstijging

Directeur bij BlackRock heeft zelf Bitcoin en verwacht een grote prijsstijging

Rick Rieder, CIO van BlackRock, verklapt op CNBC dat hij persoonlijk bitcoin heeft. Hij gelooft dat de prijs ervan in de toekomst "aanzienlijk" kan stijgen.

Potentie

Rieder deed zijn verhaal bij het programma Squawk Box. Hij is de chief investment officer bij de grootste vermogensbeheerder van de wereld. BlackRock heeft naar verluidt zo'n $9.490 miljard onder beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij deelde zijn visie over Bitcoin. De topman ziet het als een alternatieve valuta waarvan de toekomstige prijs waarschijnlijk zal worden bepaald door een grotere acceptatie.

"Een deel van de reden waarom ik een klein beetje Bitcoin bezit, is dat ik denk dat er meer mensen zijn die in de loop van de tijd in zullen stappen. Ik houd van activa die volatiel zijn en een opwaartse convexiteit hebben. Ik zie Bitcoin, zoals het altijd heeft gedaan, in de toekomst aanzienlijk stijgen."

Rieder ziet dat het waardevol is om wat Bitcoin te hebben, als speculatief middel. In augustus maakte BlackRock bekend dat ze $382 miljoen investeerden in de aandelen van de Amerikaanse Bitcoin mining bedrijven Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain.

Blootstelling aan Bitcoin

Uit een aanvraag die op 30 juni bij de SEC is ingediend blijkt dat Blackrock flink geld in deze industrie heeft gestopt. De aanhoudende interesse van BlackRock in Bitcoin is een teken aan de wand: traditioneel conservatieve grote financiële instellingen zoeken hun blootstelling aan Bitcoin via aandelen en andere traditionele manieren, zoals Grayscale Bitcoin Trust.

Wat dat betreft kan de goedkeuring van een Amerikaanse Bitcoin ETF de markt op z'n kop gooien. Voor dit soort partijen is een ETF een potentieel nieuwe manier om blootstelling te hebben aan 'échte' bitcoin.

In januari diende Blackrock een aanvraag in bij de SEC om fysiek gedekte Bitcoin futures op te nemen in hun 'Global Allocation Fund' en ook de 'Strategic Income Opportunities Portfolio'.

Eerder noemde CEO Larry Fink het ook aal een "geweldige assetklasse".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Blackrock

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties