BlackRock ruilt Bitcoin in voor Ethereum: Gaat ETH koers exploderen?

602 totale weergaven
Ethereum koers stijgt met 7% na BlackRock-aankopen |

De Ethereum koers is de afgelopen 60 uur met ongeveer 7% gestegen. Deze stijging werd mede veroorzaakt door een positief inflatiecijfer uit de VS, wat investeerders aanmoedigde om meer risico’s te nemen. Tegelijkertijd trok BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, de aandacht door zijn strategie aan te passen en Bitcoin in te ruilen voor Ethereum. Kan dit de ETH koers laten stijgen?

BlackRock ruilt Bitcoin in voor Ethereum

Op 11 oktober ontdekten analisten van Lookonchain dat BlackRock 182 BTC had verkocht, ter waarde van $11,34 miljoen, en 7.574 ETH kocht voor $18,52 miljoen. Hoewel BlackRock nog steeds een veel groter deel van zijn cryptoportfolio in Bitcoin houdt (369.640 BTC, ter waarde van $23,02 miljard), stijgen hun ETH bezittingen nu naar 414.168 ETH, wat neerkomt op $1,01 miljard.

Sommige marktanalisten zien dit als een teken dat BlackRock steeds meer vertrouwen heeft in de toekomst van Ethereum. De PoS-stakingbeloningen en nieuwe toepassingen van ETH maken het voor institutionele beleggers aantrekkelijker.

Volgens Kevin Oakeson, CEO van HMNBRDNetwork, gaat het bij de transacties van BlackRock waarschijnlijk meer om vraag vanuit klanten dan om een bewuste strategische keuze.

“Er is een groot verschil tussen de crypto activa die worden gehouden voor ETF-producten en de beleggingen op de bedrijfsbalans. Wat we nu zien, wordt waarschijnlijk aangestuurd door vraag van klanten,” zegt Oakeson.

Dit betekent dat BlackRock vooral handelt op basis van de wensen van investeerders die via hun ETF’s beleggen, in plaats van dat het bedrijf zelf een lange-termijn keuze maakt voor Ethereum boven Bitcoin.

Dovish beleid kan Ethereum ETF’s versterken

Het positieve inflatiecijfer in de VS verhoogt de kans op verdere renteverlagingen. Dit schept een gunstig klimaat voor riskante beleggingen zoals crypto. Sinds de goedkeuring van de eerste Ethereum ETF’s in juli door de SEC, komt de interesse van grote investeerders langzaam op gang.

Met de FOMC-vergadering op 7 november in aantocht, kijken analisten of deze macro-economische omstandigheden en institutionele aankopen de Ethereum koers verder kunnen duwen. Als de bullish trend aanhoudt, kan de koers mogelijk vóór het einde van oktober door de weerstand van $2.600 breken.

Ethereum koers verwachting: Stijging op komst?

De Ethereum koers wordt momenteel ondersteund tussen $2.420 en $2.450. Deze bodem is versterkt door de recente aankopen van BlackRock. Technische indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) geven echter aan dat ETH bijna overbought is, wat voor wat verkoopdruk kan zorgen.

Ethereum Price Analysis. Source: TradingView

Als de ETH koers boven het niveau van $2.450 blijft, zijn de vooruitzichten positief voor een doorbraak boven de $2.600.

Lees meer over:
eth koersEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...