BlackRock ETF haalde maandag $523 miljoen aan bitcoin op

1603 totale weergaven
Blackrock crypto etf

De Spot Bitcoin ETF van BlackRock kende gisteren zijn grootste instroom in vier maanden. In totaal wist het voor 523 miljoen dollar aan bitcoin uit de markt te halen. Het ging daarmee om 7.759 bitcoin.

Totaal van 333.000 bitcoin

Alles bij elkaar bezit BlackRock nu ongeveer 333.000 bitcoin, die goed zijn voor een totale waarde van om en nabij de 22 miljard dollar.

De instroom van ruim 500 miljoen dollar van gisteren was de op zes na grootste dag voor BlackRock. Het fonds van BlackRock haalde op 18 maart zijn grootste kapitaal tot nu toe op met 849 miljoen dollar op één dag.

Voor de tweede plek op de ranglijst van dagelijkse instromen moeten we naar 5 maart. Destijds wist het IBIT van BlackRock 788 miljoen dollar op te halen, zo blijkt uit de data van FarSide.

Gisteren was het dus opnieuw raak en haalde BlackRock voor een half miljard dollar aan bitcoin binnen. Die gigantische instroom kwam op de dag dat de Ethereum ETFs ook goedgekeurd zijn voor de handel in Amerika.

Hoe gaan de Ethereum ETFs presteren?

De grote vraag is nu natuurlijk of de Ethereum ETFs een vergelijkbare start kunnen maken als die van bitcoin. Volgens “experts” kunnen we voor Ethereum ongeveer op 10% tot 20% van de instromen rekenen die de Bitcoin ETFs ophaalden sinds de lancering in januari.

Vanwege verschillende ontwikkelingen begint het narratief rondom bitcoin momenteel weer behoorlijk bullish te worden.

Onder andere de potentiële verkiezingsoverwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten lijkt bitcoin te helpen. Komende zaterdag spreekt Trump ook nog eens op een bitcoin-evenement in de Verenigde Staten en daar zijn de verwachtingen ook behoorlijk hooggespannen over.

Verschillende analisten verwachten dat hij daar een bitcoin-strategie gaat aankondigen voor de Verenigde Staten. Daarvoor moet hij natuurlijk wel nog even gekozen worden in november. Wat dat betreft gaat het voorlopig nog om een idee voor een bitcoin-strategie, mocht Trump ook daadwerkelijk de nieuwe president van Amerika worden.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....