BlackRock opzoek naar nieuwe partner voor stap naar bitcoin

BlackRock is op zoek naar partners om hun diensten rondom bitcoin uit te breiden.

Het oog is gevallen op CF Benchmarks, een dochterbedrijf van cryptobeurs Kraken. Laatstgenoemde is een van de grootste bedrijven in de Amerikaanse industrie. BlackRock is op haar beurt weer een van de grootste vermogensbeheerders in de wereld. In 2021 had het bedrijf zo’n $10.000 miljard (!) aan fondsen onder vermogen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens The Block gaat het om een samenwerking rondom de nieuwe bitcoindiensten van BlackRock. In juli van dit jaar kondigde de vermogensbeheerder het eerste bitcoin fonds voor grote klanten aan.

Het bedrijf beheert vanuit Londen inmiddels allerlei indexen voor verschillende bedrijven. Om diensten aan te bieden rondom bitcoin moet je wel weten hoe de rest van de markt er voor staat. Je hebt immers onder andere te maken met een wereldwijde markt waar constant dingen veranderen. Daar moet CF Benchmarks bij helpen.

Volgens directeur Sui Chung is de deal al ingezet in 2021, maar nu is het pas officieel. De reden is volgens Chung vrij simpel: klanten van BlackRock willen graag aan de slag met bitcoin.

CF Benchmarks wil de belangrijkste index van de industrie zijn. Daarin heeft het wel concurrentie van gevestigde namen als S&P Dow Jones Indices. Zij startte in 2021 met een ‘crypto index’. CF Benchmarks is onderdeel van de Crypto Facilities-groep. Het valt uiteindelijk onder het moederbedrijf van Kraken, Payward.

BlackRock

BlackRock is als vermogensbeheerder ook een dienstverlener. Je kunt tegenwoordig op allerlei manieren blootstelling krijgen aan bitcoin. Iedereen die dat kan zal een graantje mee willen pikken. Want we zitten nog altijd in een flinke dip qua koers, maar beurzen en brokers verwerken nog steeds honderden miljarden dollars aan handelsvolume per dag.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlackrock

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...