Bitcoin sentiment institutionele beleggers blijft negatief, uitstroom houdt aan

Het sentiment onder institutionele beleggers jegens bitcoin is al weken dramatisch. Voor de afgelopen week moest bitcoin een uitstroom van 15 miljoen dollar opschrijven in wat de derde achtereenvolgende week aan uitstromen markeerde.

Alleen short-bitcoin in het groen

Alleen het Amerikaanse short-bitcoin fonds noteert een kleine plus van 0,2 miljoen dollar, maar dat is in principe geen positief signaal van de institutionele beleggers. Het lijkt er dan ook op dat, met het dalen van de markt, ook de interesse van het institutionele publiek voor bitcoin stevig is afgenomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 4 augustus kwam nog het nieuws naar buiten dat BlackRock een samenwerking met Coinbase is gestart om hun institutionele klanten te introduceren tot bitcoin. Het is mogelijk dat zij al flink inkopen, maar dat zien we allerminst terug in de koers en het sentiment onder de rest van de institutionele markt.

Coinbase Prime is gekoppeld aan Aladdin, het handelsplatform van BlackRock. Daar hebben investeerders van het grootste investeringsfonds ter wereld de mogelijkheid om in bitcoin te investeren. Het is echter de vraag in hoeverre daar nu veel vraag naar is, gezien de koersprestaties van bitcoin.

Het grote geld heeft ook last van emoties

Uit het gedrag van de institutionele markt blijkt dat ook het grote geld niets menselijks vreemd is. Ook zij laten zich beïnvloeden door emoties en de waan van de dag. Als het goed gaat met de bitcoin koers, dan stroomt het geld naar binnen bij de bitcoin-beleggingsproducten en andersom.

Het hebben van een stevige beurs betekent niet per definitie dat je beter in staat bent om objectief te handelen. Ondanks het negatieve sentiment op dit moment, is de samenwerking tussen BlackRock en Coinbase zeker een veelbelovende ontwikkeling.

Zodra de markt weer oppikt, betekent dit dat een enorme berg kapitaal ineens de mogelijkheid heeft om bitcoin te kopen. Laat duidelijk zijn dat die mogelijkheid er in eerste instantie niet was voor de klanten van BlackRock. Daarvoor moesten zij hun geld uit Aladdin halen en via andere wegen investeren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....