BlackRock start fonds gericht op bitcoin voor grote beleggers

BlackRock start met een fonds gericht op bitcoin (BTC). De vermogensbeheerder biedt dit product aan bij Amerikaanse institutionele klanten. Zij kunnen direct blootstelling krijgen aan de koers van BTC.

Dit is het eerste product van BlackRock dat een direct verband heeft met bitcoin. Met een beheerd vermogen van zo’n $10.000 miljard (!) is BlackRock een van de grootste spelers in de markt. Het ligt echter niet in de lijn der verwachting dat er nu ineens miljarden richting bitcoin stroomt. Die optie is er voor klanten van BlackRock nu echter wel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ondanks de scherpe dalingen op de markt voor digitale activa, zien we nog steeds aanzienlijke belangstelling van sommige institutionele klanten”, schrijft BlackRock op haar website. Het lijkt dus een simpele kwestie van vraag en aanbod.

Coinbase

Vorige week werd bekend dat Coinbase de partner is van BlackRock voor deze stappen. Via Coinbase Prime kunnen institutionele beleggers aan de slag. Deze dienst wordt aangeboden in een digitale omgeving genaamd Aladdin. Die laatste is weer ontwikkeld door BlackRock.

De enige dienst is voorlopig rondom bitcoin. Het is een nieuwe snelweg waar blootstelling aan de industrie. Geïnteresseerde klanten met contracten bij zowel Aladdin als Coinbase kunnen vragen om toegang tot de diensten.

Coinbase Prime is het antwoord van Coinbase op institutionele interesse. De gemiddelde belegger in die markt is niet bezig met het zelf opslaan van bitcoin. Zij willen simpelweg gewoon blootstelling in deze nieuwe opkomende wereld.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...