Blackrock verlegt aandacht van BTC naar XRP voor crypto ETF – Kan Ripple net zoveel waard worden als Bitcoin voor 2025?

XRP wordt al langere tijd nauwlettend in de gaten gehouden nu het te maken heeft met grote volatiliteit en dalingen van zijn koerswaarde. Een nieuwe ontwikkeling met BlackRock lijkt investeerders nu echter hoop te geven op een aanzienlijke koers rally.

XRP wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $0,4978 met een 24-uurs handelsvolume van $480 miljoen. De koers van XRP bevindt zich al een tijdje onder het belangrijke $0,50 niveau nadat de perikelen rondom de Ripple rechtszaak zorgde voor onzekerheid onder investeerders.

Er zijn nu echter geruchten over een mogelijke XRP ETF, iets wat de koers van XRP volgens investeerders hard omhoog kan helpen.

BlackRock verlegt aandacht van Bitcoin naar XRP ETF

BlackRock is de grootste fondsbeheerder ter wereld met een portfolio ter waarde van meer dan $9 miljard. Een aantal weken geleden deed BlackRock een applicatie voor een Bitcoin Spot ETF en ondanks dat deze applicatie nog niet is goedgekeurd wist het in eerste instantie wel een rally voor Bitcoin tot stand te brengen.

Er zijn nu echter geruchten dat BlackRock zijn aandacht verlegt van Bitcoin naar XRP. Doordat XRP, dat bekent staat voor zijn efficiënte betalingsplatform, grote stappen heeft weten te maken is het mogelijk een interessante optie geworden voor bedrijven zoals BlackRock.

Daarnaast wordt nieuwe regelgeving ook steeds belangrijker in de wereld van cryptocurrencies. Regelgevende instanties houden cryptos steeds nauwlettender in de gaten een hierdoor zijn bepaalde cryptos aantrekkelijker dan anderen. Nu dat XRP zijn rechtszaak tegen de SEC winnend heeft afgesloten kan het zich weleens in een goede positie bevinden als het aankomt op regelgeving.

Op het moment dat Blackrock een XRP ETF applicatie indient dan is er een grote kans dat de koers een herstel doormaakt en dit kan een einde maken aan zijn negatieve periode. De vraag is nu wat deze ETF applicatie voor de koers van XRP zou kunnen betekenen. Kan Ripple net zoveel waard worden als Bitcoin?

XRP Koers Verwachting - Kan Ripple net zoveel waard worden als Bitcoin?

Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren wordt het snel duidelijk dat XRP weerstand ondervindt bij de $0,5040. Deze weerstand heeft de Ripple koers meerdere malen afgewezen in de eerste week van september en opnieuw op 15 september.

xrp koers grafiek
XRP Koers Grafiek - Bron: CoinMarketCap

De ondersteuning van de Ripple koers bevindt zich op dit moment rond de $0,4935.

Op het moment dat BlackRock een ETF applicatie indient voor XRP en de koers de weerstand bij $0,5048 weet te verbreken gaan de deuren open voor een verdere stijging richting de $0,5120. Daarna moet de koers de weerstand bij $0,52 zien te verbreken om verder te kunnen stijgen.

Een goedkeuring voor een XRP ETF zou de XRP token toegankelijker maken voor een groot aantal nieuwe investeerders en instituten die zich normaal alleen met ‘normale’ aandelen bezig houden. Dit kan de koers daardoor hard omhoog helpen en een stijging richting de $1 is daardoor zeker niet onmogelijk. Ondanks dat een stijging richting het niveau van Bitcoin misschien teveel van het goede lijkt, gaat een XRP ETF ongetwijfeld positieve gevolgen hebben voor de koers van XRP.

Op het moment dat een XRP ETF applicatie niet wordt ingediend of goedgekeurd moet de XRP koers rekening houden met het ondersteuning niveau bij de $0,479. Een verdere daling zou de koers richting de $0,47 kunnen brengen.

Alternatieve Cryptos Om te Kopen

Omdat een eventuele XRP ETF nog wel even op zich kan laten wachten zullen investeerders er goed aan doen om ook alternatieven cryptos op te nemen in hun portfolio. Twee van de beste opties van dit moment zijn BTCBSC en Wall Street Memes.

Bitcoin BSC (BTCBSC) 

Bitcoin BSC is een nieuw alternatief voor Bitcoin dat onlangs op de markt is verschenen. Bitcoin BSC innoveert de originele Bitcoin omdat het zich heeft ontwikkeld op de BNB Smart Chain.

Doordat de token ontwikkeld is op de BNB Smart Chain kan Bitcoin BSC goedkopere en snellere transacties aanbieden. Daarnaast is het platform ook in staat om een staking mechanisme te introduceren.

Met dit staking mechanisme zijn gebruikers in staat om een passief inkomen te verdienen met de BTCBSC token. Deze token bevindt zich op dit moment nog in een presale, maar toch zijn gebruikers al in staat om hun tokens te staken. In totaal zijn er al meer dan 1,2 miljoen tokens vastgezet voor een jaarlijks rente percentage van 207%.

De presale van Bitcoin BSC heeft in de tussentijd al meer dan $2,5 miljoen weten op te halen. Tokens kosten $0,99 per stuk en er is nog maar $1,4 miljoen te gaan voordat de presale ten einde komt. BTCBSC tokens zijn te koop via de officiële presale website. Hier kunnen gebruikers hun wallet verbinden en vervolgens tokens kopen via BNB en USDT.

Bezoek Bitcoin BSC Presale Hier

Wall Street Memes (WSM)

Wall Street Memes is een community aan particuliere investeerders die het samen opnamen tegen de grote financiële instituten van Wall Street. De community was eerder al Verantwoordelijk voor de aandelen gekte rondom GameStop en is nu ook relevant geworden voor de crypto markt door de introductie van de $WSM token.

Het ontwikkelingsteam, dat eerder ook al verantwoordelijk was voor de succesvolle lancering van de Wall Street Bulls NFT collectie, heeft de WSM token ontwikkeld zodat particuliere investeerders ook een kans hebben om winsten te realiseren met een meme coin in de crypto wereld. De WSM token bevindt zich op dit moment in een presale die al meer dan $25 miljoen heeft weten op te halen.

De presale werd al snel een succes doordat het platform een community heeft die bestaat uit meer dan 1 miljoen leden die de $WSM token ondersteunen. Hierdoor verwachten experts dat de token ook hard kan gaan stijgen op het moment dat de token gelanceerd wordt. De Wall Street Memes website geeft ook aan dat de token op een tier-1 exchange gaat listen, iets wat de koers van WSM alleen maar verder omhoog kan helpen.

WSM tokens kosten $0,0337 per stuk en zijn te koop op de officiële Wall Street Memes website. Investeerders hebben nog maar beperkt de tijd om tokens aan te schaffen aangezien de presale ten einde loopt binnen 9 dagen.

Bezoek Wall Street Memes Presale Hier

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...