Block draait $208 miljoen verlies door bitcoin dip

Het bedrijf Block, Inc. heeft 6% minder netto winst door de forse daling van de bitcoin prijs in de maanden mei en juni. Dat blijkt uit de cijfers over het afgelopen tweede kwartaal van de Amerikaanse betaalverwerker.

Exclusief de bitcoinactiviteiten komt de netto winst namelijk 34% hoger uit in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Amerikanen kunnen bitcoin kopen via de Cash app, onderdeel van Block. Daarnaast ontwikkelen ze ook tal van technologische toepassingen rondom bitcoin en het lightning netwerk. Jack Dorsey, bekend van Twitter, is één van de oprichters en sinds zijn vertrek actiever betrokken bij de technologiefirma.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De totale netto-omzet van het bedrijf in het tweede kwartaal bedroeg 4,4 miljard dollar. Maar het noteert een netto verlies van 208 miljoen dollar. Daarbij is rekening gehouden met een afwaardering van 36 miljoen dollar op de bitcoinvoorraad, en ook een afschrijvingslast van $57 miljoen en $ 17 miljoen gerelateerd aan ‘deal- en integratiegerelateerde kosten’.

Block rapporteert verder $ 1,79 miljard aan bitcoin-inkomsten in het tweede kwartaal van Cash App, een daling van 34% op jaarbasis. De brutowinst van de app bedroeg $ 41 miljoen, een daling van 24% ten opzichte van dezelfde periode van drie maanden een jaar eerder.

Block draait $208 miljoen verlies door bitcoin dip
bron: The Block
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdaling

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...