Block van Jack Dorsey vraagt om input voor Bitcoin-mining development kit

Het beursgenoteerde miljardenbedrijf Block van Jack Dorsey is zich de laatste jaren volledig op bitcoin aan het focussen. Niet lang geleden kocht het voor miljoenen dollars aan bitcoin, integreerde Block het Lightning Network in de Cash App, begon het met de ontwikkeling van een hardware wallet en inmiddels is het ook druk bezig met bitcoin mining.

Block en bitcoin mining

Wat dat laatste onderwerp betreft is er nu wat voortgang te bespeuren bij het Block van Jack Dorsey. In een blogpost van 7 maart vraagt het miljardenbedrijf om input op een zogenaamde mining-development kit (MDK). Als dat product er komt, dan moet dat de "toegankelijkheid en openheid" van bitcoin mining significant vergroten.

Uiteindelijk is het doel van Block om met hun nieuwe producten, toepassingen en diensten de mate van decentralisatie van het Bitcoin netwerk te vergroten. Dat is immers waar de kracht van bitcoin ligt en het belangrijkste aspect van de technologie.

In de MDK van Block komt volgens het bedrijf onder andere een "Bitcoin mining hashboard" van industrieel niveau. Hierop kunnen miners die serieus aan de slag willen allerlei interessante data vinden over hun machines.

Verder vraagt de firma nu om input aan potentiële gebruikers met betrekking tot wat zij graag willen zien in de producten van Block. "Om de innovatie in bitcoin mining een boost te geven, zouden wij graag jouw hulp krijgen en ben je welkom om mee te helpen en met ons in gesprek te gaan", aldus Naoise Irwin van Block.

Project loopt sinds oktober 2021

Het project van Block binnen de industrie voor bitcoin mining loopt al sinds oktober 2021. Destijds zat bitcoin nog in een gigantische bullmarkt, die uiteindelijk in november van dat jaar zijn climax zou bereiken. Dat lijkt allemaal nog zo kortgeleden, maar inmiddels zijn we al bijna anderhalf jaar verder.

Vervolgens werden de plannen van Block voor bitcoin mining in januari 2022 bevestigd en begon de ontwikkeling.

Het wordt interessant om te zien waar Block straks uiteindelijk mee op de proppen komt. Voor bitcoin is het in ieder geval zeker niet slecht om een gigant uit de betaalindustrie in het team te hebben die er alles aan doet om het netwerk te versterken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....