Blockchain.com: ‘We verkopen niets’

1172 totale weergaven

Blockchain.com gaat géén dochterondernemingen verkopen en heeft nooit met Coinbase gesproken. Dat vertelt een bron aan nieuwssite The Block.

Het staat recht tegenover eerdere berichtgeving van Decrypt waarin wordt beweerd dat Blockchain.com activa wil verkopen voor een financieel gezondere bedrijfsbalans. De exchange en walletprovider zou kampen met verliezen na het uiteenvallen van hedgefonds Three Arrows Capital, waardoor er een financieel gat van 270 miljoen dollar is geslagen.

Decrypt baseert zich op meerdere bronnen en heeft diverse malen met mensen binnen Blockchain.com gebeld. Zo zou men in gesprek met Coinbase zijn om bepaalde bedrijfsonderdelen over te nemen. De bron zegt tegenover The Block dat Blockchain.com illiquide posities heeft verkocht om winst te nemen en meer liquiditeit te hebben.

Een woordvoerder van het cryptobedrijf zegt daar bovenop: ‘Er zijn geen Blockchain.com-bedrijven te koop. Blockchain.com is een koper van activa, geen verkoper.’

Blockchain.com is één van de vele bedrijven die geïnteresseerd was in het kopen van derivatenbeurs en clearinghouse LedgerX. In oktober 2022 haalde Blockchain.com een niet nader genoemd bedrag aan extra kapitaal op in een ronde onder leiding van de Britse investeringsmaatschappij Kingsway Capital.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmarkt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...