Bij Blockchain.com worden 150 mensen ontslagen

Bij Blockchain.com worden 150 mensen ontslagen

De bearmarkt laat zich ook voelen bij handelsplatform Blockchain.com. Het bedrijf laat het personeelsbestand krimpen met 25%.

Argentinië is vooral de klos

Vandaag werd bekend dat de cryptobeurs Blockain.com een kwart van haar personeel wil laten gaan. Dat komt neer op ongeveer 150 personen. Zoals te doen gebruiken in sector is de reden ‘extreme marktomstandigheden’. Daarnaast geeft de exchange aan dat er ook verliezen geleden zijn die verteerd moeten worden. Blockchain.com had voor $270 miljoen schade van blootstelling aan Three Arrows Capital.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De invulling van de bezuiniging is geografisch scheef verdeeld. De twee kantoren in Argentinië gaan dicht, waar 44% van het personeel van het bedrijf werkt. Verder werkt 26% in de Verenigde Staten en 16% in het Verenigd Koninkrijk. De rest is verdeeld over de rest van de wereld. Als de operatie voltooid is, is het personeelsbestand weer op het niveau van januari 2022.

Dat zegt iets over het tempo waarin Blockchain.com is gegroeid. In de afgelopen 16 maanden is het bedrijf gegroeid van 150 naar 600 medewerkers. En nu doet een stap terug, omdat de marktomstandigheden daarom vragen.

Ook de CEO gaat minder verdienen

Blockchain.com is een van de oudste bedrijven in de cryptosector. Een aantal afdelingen of activiteiten wordt voorlopig opgeschort of ingekrompen, zoals het lenen aan institutionele beleggers. Blockchain.com stopt de komende tijd met fusies en overnames en stopt tijdelijk ook de pogingen om positie te krijgen in de gamingsector. De plannen voor een NFT-marktplaat gaan voor onbepaalde in de ijskast.

Salarissen van directieleden worden verlaagd. Dienstverlening aan consumenten blijft een groot deel van de omzet bepalen. De diensten die worden geboden aan institutionele beleggers (zoals de leningen), zullen naar verwachting niet meer of minder bijdragen aan de omzet. Een woordvoerder van Blockchain gaf aan dat dat deel van de markt naar verloop van tijd waarschijnlijk wel zal aantrekken.

Afhankelijk van het land waarin een ontslag voor een medewerker valt, zal een ontslagvergoeding van een tot drie maanden worden gegeven. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten krijgen medewerkers ook hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

Lees meer over:
Argentinië cryptovalutamarkt

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties