BlockFi doet aanvraag voor bitcoin ETF

BlockFi heeft een aanvraag ingediend bij de Securities & Exchange Commission (SEC) voor een bitcoin exchange traded fund (ETF).

Bitcoin ETF

Een ETF is simpelweg een beleggingsproduct waarvan de prijs is gebaseerd op een onderliggende asset, in dit geval de bitcoin spotprijs. Beleggers kunnen een aandeel kopen in een ETF, waarmee ze toch exposure hebben aan bitcoin zonder het te hoeven bewaren bijvoorbeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is geëigend concept binnen de financiële wereld, en er bestaan al ETF’s voor aandelen, goud, olie en vastgoed bijvoorbeeld.

Deze ETF-markten zijn qua marktkapitalisatie groter dan de onderliggende fysieke markten en hetzelfde staat hoogstwaarschijnlijk bitcoin te wachten.

Want steeds meer vermogensbeheerders en andere geldmanagers zien namelijk een glorieuze toekomst voor bitcoin spot ETF’s. Zij profiteren doordat ze van elke trade een beetje transactiekosten afromen.

De Amerikaanse toezichthouder SEC heeft nog géén bitcoin spot ETF goedgekeurd, maar inmiddels worden er nu twee bitcoin futures ETF’s aangeboden op de New Stock Exchange en de Nasdaq beurs.

BlockFi

BlockFi heeft bekend verworven als een leningverstrekker en renteplatform. Haar status is niet onomstreden. Diverse Amerikaanse staten vinden dat het renteproduct van BlockFi moet voldoen aan bestaande bancaire regelgeving.

Kortom, de diensten van deze scale up zijn opgeschort totdat ze over een banklicentie beschikken.

Er wordt echter voor enkele honderden miljoenen dollars in dit bedrijf geïnvesteerd en voldoen aan de overheidsregels is onderdeel van hun plan.

Met deze aanvraag doet men duidelijk een strategische aanval naar voren om te laten zien dat BlockFi niet uit het veld geslagen is door dit tegengas vanuit regionale toezichthouders.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBlockFiETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...