BlockFi is 3 schuldeisers in totaal $1 miljard verschuldigd

Slechts drie schuldeisers hebben al recht op $1 miljard van BlockFi. Het leenplatform vroeg eerder vandaag uitstel van betaling aan.

Klanten en bijvoorbeeld (zaken)partners die nog geld van BlockFi krijgen, zijn nu schuldeisers geworden. Een opmerkelijke naam in het rijtje van die schuldeisers is de Securities and Exchange Commission (SEC). De toezichthouder wacht nog op $30 miljoen van een eerdere boete van $100 miljoen.

De vijftig grootste schuldeisers hebben recht op in totaal zo'n $1,3 miljard volgens de aanvraag bij de SEC. In totaal zou het gaat om meer dan 100.000 mensen of instanties die nog wachten op hun geld.

Een andere opvallende naam is Ankura Trust Company. Dat is het bedrijf die de renterekeningen van BlockFi mogelijk maakte. Er staat nog $729 miljoen open. Het inschrijven voor deze renteproducten werd in februari van dit jaar al stop gezet. BlockFi kwam eerder deze maand nog met BlockFi Yield.

BlockFi gaat nu een proces is van reorganisatie in de hoop niet failliet te worden verklaard.

BlockFi bood naast renteproducten ook leningen aan. Om die rente uit te betalen moet er echter wel geschoven worden met geld. Men gaat dus opnieuw beleggen met het ingelegde geld van klanten. En dat kan mis gaan. In juli 2022 werd BlockFi nog 'gered' met $400 miljoen van FTX. Laatstgenoemde is inmiddels ook helemaal in elkaar geklapt.

FTX US heeft echter nog recht op $275 miljoen van BlockFi. Zij mogen als schuldeiser dus ook in de rij gaan staan.

Naast FTX had BlockFi ook banden met het failliet hedgefonds Three Arrows Capital.

Kortom: de industrie is een wirwar aan bedrijven en financiële connecties. Als er een omvalt, dan volgen er (blijkbaar) meer.

Lees meer over:
AmerikaBlockFimisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...