‘Bitcoin miner bestelt $100 miljoen aan hardware’, 30.000 machines komen naar VS

TeraWulf koopt 30.000 nieuwe bitcoin mining rigs. Het Amerikaanse bedrijf doet de bestelling bij fabrikant Bitmain. Volgens The Bock kost dat TeraWulf zo’n $100 miljoen.

Het gaat om de nieuwste Antminers. Om specifiek te zijn: de Antminer S19j Pro. Dat is de nieuwste miner van Bitmain.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

TeraWulf wil een dominante miner worden. Het huidige aandeel in de hashrate is onduidelijk, maar ze hebben de ambitie om 3% van de markt te pakken. Daar moet deze grote investering bij helpen.

Late levering

De hardware komt pas in 2022 naar de Verenigde Staten, in januari t/m juni moeten de datacentra worden gevuld met de nieuwe moneymakers.

Hardware fabrikanten wereldwijd hebben moeite met de vraag. Overal in de bevoorradingsketen zijn tekorten. Onder andere microchips is een enorme vraag naar, maar simpelweg te weinig productie (en/of grondstoffen). Dit soort chips zijn ook nodig om mining hardware te bouwen.

TeraWulf

TeraWulf heeft grote plannen. Eerder nam het al het technologiebedrijf IKONICS Corporation over. Dit deden ze op een opmerkelijke manier: een reverse merger. De aandelen van de overnemer worden ingebracht in de onderneming die overgenomen wordt.

IKONICS-aandelen zijn genoteerd aan de NASDAQ en daarmee was TeraWulf direct beursgenoteerd.

Mining

De wereld van bitcoin mining staat op zijn kop. Er is een ware exodus aan de gang uit China. Het land was jarenlang de thuishaven van tal van bitcoin miners. Het regime treedt inmiddels echter hard op tegen iedereen in deze industrie. Miners moeten stoppen.

Dat is slecht nieuws voor de partijen die niet snel een nieuwe plek kunnen vinden voor hun datacentra, maar goed nieuws voor de overgebleven miners. Er is een deel van de rekenkracht achter het netwerk (tijdelijk) weggevallen. Minder miners betekent in de regel minder concurrentie, dus meer opbrengsten voor anderen.

Amerika is een van de landen waar miners steeds vaker naartoe verhuizen.

Lees meer over:
mining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...