Bloomberg: Binance trekt handen af van Amerikaanse projecten, baas CZ ontkent

Er is veel onduidelijkheid ontstaan rondom de positie van Binance in de Verenigde Staten. Bloomberg kopte met de nieuwskop dat de beurs overweegt om zich terug te trekken uit de Amerikaanse markt (met alle VS-gerelateerde tokens en investeringen). Frontman CZ ontkent dit nieuws.

Binance in VS

Bloomberg stelt dat Binance overweegt om alle banden met Amerikaanse partijen te verbreken nadat Paxos, een belangrijke bankpartner en uitgever van stablecoin BUSD, in de problemen kwam.

Dit nieuws komt van een anonieme bron, die niet verder geïdentificeerd is. Volgens deze persoon zou de cryptobeurs alle investeringen in de Verenigde Staten heroverwegen. Het zou zelfs overwegen om de USDC stablecoin van haar platformen te schrappen.

Binance heeft niet de juiste papieren om Amerikaanse klanten te bedienen. Daardoor heeft het enkele jaren geleden al een aparte tak opgericht: Binance.US. Maar het 'oude' Binance heeft nog steeds veel linkjes met de Amerikaanse markt, waaronder dus via de BUSD en USDC stablecoins.

CEO Zhao reageert snel dat deze berichtgeving NIET waar is. Binance gaat volgens hem níet de US-gebaseerde tokens schrappen. Wel pauzeren ze (tijdelijk) de overnames van failliete Amerikaanse bedrijven, totdat ze hier ook echt goedkeuring voor hebben gekregen.

Tegenwind

Vorige week verklaarde Zhao op Twitter wel dat ze "gezien de voortdurende onzekerheid over de regelgeving in bepaalde markten, andere projecten in deze rechtsgebieden beoordelen om ervoor te zorgen dat onze gebruikers worden beschermd tegen onnodige schade."

Nadat FTX (als Amerika-gelieerd handelshuis) is omgevallen, heeft Binance veel marktaandeel gewonnen. Maar het krijgt soms dus ook te maken met tegengas.

Eerder deze maand schortte Binance stortingen en opnames van Amerikaanse dollars op via bankrekeningen voor klanten nadat Signature Bank zich terugtrok.

Ook kwamen ze in de schijnwerpers te staan nadat het obscure Bitzlato door Amerikaanse inlichtingendiensten werd stopgezet.

Per slot van rekening is er gedoe met de Binance USD-stablecoin, die als een ongeregistreerd effect op de Amerikaanse markt te verkrijgen zou zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws