WSJ: Paxos aangeklaagd uitgeven Binance USD

Uitgevers van stablecoins liggen onder vuur. Ook bedrijven die gebruikmaken van de tokens worden in de gaten gehouden. Paxos wordt aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) voor het aanbieden van Binance USD.

Binance USD is de stablecoinvariant van, je raad het al, Binance. De tokens moeten de waarde van een dollar (blijven) vertegenwoordigen. Zo bieden beurzen een alternatief voor de ‘gewone’ dollar. De SEC kan met een beetje creativiteit dit soort tokens echter aanmerken als ongeregistreerd effect.

Handel aanbieden in ongeregistreerd effecten is strafbaar in de Verenigde Staten. De term betekent dat het effect niet is geregistreerd bij een beurs of een andere toezichthoudende instantie. Dit betekent dat de eigendomsrechten op het product niet formeel zijn vastgelegd en er geen officiële markt voor deze beveiliging bestaat.

Het lijkt vooral een definitiekwestie. Een aandeel is een effect, daar zijn de wetboeken het over eens. Maar in welk hokje een stablecoin of andere token percies past, is soms nog onduidelijk.

Paxos ontving volgens de Wall Street Journal een brief van de toezichthouder met een waarschuwing voor een mogelijke actie vanuit hen.

Dollar vervangen

Stablecoins als Binance USD, Tether en USDC proberen in een gat te springen die het ‘normale’ bankverkeer achterlaat. Recentelijk werd duidelijk dat Binance zelf bijvoorbeeld hard op zoek moet naar nieuwe banken. Een dollarstop is in de maak.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...