WSJ: Paxos aangeklaagd uitgeven Binance USD

WSJ: Paxos aangeklaagd uitgeven Binance USD

Uitgevers van stablecoins liggen onder vuur. Ook bedrijven die gebruikmaken van de tokens worden in de gaten gehouden. Paxos wordt aangeklaagd door de Securities and Exchange Commission (SEC) voor het aanbieden van Binance USD.

Binance USD is de stablecoinvariant van, je raad het al, Binance. De tokens moeten de waarde van een dollar (blijven) vertegenwoordigen. Zo bieden beurzen een alternatief voor de 'gewone' dollar. De SEC kan met een beetje creativiteit dit soort tokens echter aanmerken als ongeregistreerd effect.

Handel aanbieden in ongeregistreerd effecten is strafbaar in de Verenigde Staten. De term betekent dat het effect niet is geregistreerd bij een beurs of een andere toezichthoudende instantie. Dit betekent dat de eigendomsrechten op het product niet formeel zijn vastgelegd en er geen officiële markt voor deze beveiliging bestaat.

Het lijkt vooral een definitiekwestie. Een aandeel is een effect, daar zijn de wetboeken het over eens. Maar in welk hokje een stablecoin of andere token percies past, is soms nog onduidelijk.

Paxos ontving volgens de Wall Street Journal een brief van de toezichthouder met een waarschuwing voor een mogelijke actie vanuit hen.

Dollar vervangen

Stablecoins als Binance USD, Tether en USDC proberen in een gat te springen die het 'normale' bankverkeer achterlaat. Recentelijk werd duidelijk dat Binance zelf bijvoorbeeld hard op zoek moet naar nieuwe banken. Een dollarstop is in de maak.

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties