Celsius gaat op 17 oktober bezittingen veilen

Celsius gaat op 17 en 20 oktober haar bezittingen veilen. Dat is op te maken uit een aanvraag bij de faillissementsrechtbank in New York.

De cryptobank heeft in juli dit jaar haar faillissement aangevraagd, ongeveer een maand na het stopzetten van klantenopnames. Het bedrijf van oprichter en CEO Alex Mashinsky had naar verluidt 1,7 miljoen klanten wereldwijd. Uit gerechtelijke documenten zou blijken dat Celsius ruim 6,7 miljard dollar aan schulden had, terwijl de waarde van de activa zijn geschat op 3,9 miljard dollar. Middenin in de faillissementsprocedure heeft Mashinsky ontslag genomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De topman zou ook vlak voor alle problemen maar liefst 10 miljoen dollar aan cryptocurrency’s hebben weggesluisd naar zijn eigen wallets.

Het is de grote vraag of gedupeerde gebruikers hun tegoeden nog terug gaan zien. Vanuit de industrie lijkt er toch behoorlijk wat interesse voor de inboedel van Celsius. Met name het klantenbestand kan voor bedrijven interessant zijn. FTX CEO Sam
Bankman-Fried overweegt naar verluidt te bieden op de activa van Celsius.

Vorige week won de Amerikaanse eenheid van FTX een veiling voor de activa van
het failliete cryptobedrijf Voyager Digital, met een bod van ongeveer $ 1,4
miljard.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...