Celsius gaat op 17 oktober bezittingen veilen

Celsius gaat op 17 oktober bezittingen veilen

Celsius gaat op 17 en 20 oktober haar bezittingen veilen. Dat is op te maken uit een aanvraag bij de faillissementsrechtbank in New York.

De cryptobank heeft in juli dit jaar haar faillissement aangevraagd, ongeveer een maand na het stopzetten van klantenopnames. Het bedrijf van oprichter en CEO Alex Mashinsky had naar verluidt 1,7 miljoen klanten wereldwijd. Uit gerechtelijke documenten zou blijken dat Celsius ruim 6,7 miljard dollar aan schulden had, terwijl de waarde van de activa zijn geschat op 3,9 miljard dollar. Middenin in de faillissementsprocedure heeft Mashinsky ontslag genomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De topman zou ook vlak voor alle problemen maar liefst 10 miljoen dollar aan cryptocurrency's hebben weggesluisd naar zijn eigen wallets.

Het is de grote vraag of gedupeerde gebruikers hun tegoeden nog terug gaan zien. Vanuit de industrie lijkt er toch behoorlijk wat interesse voor de inboedel van Celsius. Met name het klantenbestand kan voor bedrijven interessant zijn. FTX CEO Sam Bankman-Fried overweegt naar verluidt te bieden op de activa van Celsius.

Vorige week won de Amerikaanse eenheid van FTX een veiling voor de activa van het failliete cryptobedrijf Voyager Digital, met een bod van ongeveer $ 1,4 miljard.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties