Binance verslaat Coinbase: meer bitcoin in kas

Binance heeft voor het eerst meer bitcoin in kas dan Coinbase.

Binance en Coinbase zijn van oudsher concurrenten. Coinbase is inmiddels beursgenoteerd in Amerika, Binance is een bedrijf dat het iets minder nauw met de regels neemt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In onderstaande grafiek zie je de ontwikkeling van de bekende adressen van Coinbase en Binance. Binance is na de recente onrust in de markt koploper op dit gebied.

Het gaat hier (met name) om klantenfondsen. Grote cryptobeurzen hebben gezamenlijk miljoenen bitcoin in beheer.

Binance

Binance startte in 2017 en is in korte tijd uitgegroeid tot de grootste cryptobeurs van de wereld. Het handelsplatform komt net als veel concurrenten nu steeds meer in aanraking met overheden en toezichthouders.

Binance kreeg dit jaar een boete van De Nederlandsche Bank.

Saillant detail: Klanten van Binance kunnen sinds begin dit jaar weer euro's storten met hun bankrekening. Nederlanders zijn echter uitgesloten van de nieuwe dienst. Binance is simpelweg nog niet door de keuring gekomen van de Nederlandse centrale bank.

Coinbase

Ook Coinbase is druk bezig met het lobbyen bij toezichthouders. Recentelijk kreeg het Amerikaanse bedrijf toestemming in Italië.

Coinbase moest eerder dit jaar een deel van het personeel ontslaan. Door een onzekere markt met lage prijzen daalde de interesse in bitcoin. Het grootste gedeelte van de omzet van Coinbase komt van handelskosten.

Volgens Bloomberg staat het handelsvolume op cryptobeurzen op het laagste punt sinds december 2020. Er werd 'slechts' $4,2 biljoen (!) aan handel verwerkt volgens CryptoCompare.

Er wordt nog steeds goed geld verdiend door de grote partijen in de industrie. Tegelijkertijd zien we ook opmerkelijke 'slachtoffers' van de huidige markttrend. Coinbase staat slechts op de 14e plek qua gerapporteerd volume. Nog niet zo lang geleden stonden zij gewoon in de top vijf.

Binance staat op de meeste lijstjes ruim op nummer één.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!