Bloomberg-strateeg herhaalt voorspelling voor diepe bitcoin bodem

In een interview op 26 november herhaalde Mike McGlone van Bloomberg nog maar eens zijn voorspelling over de mogelijke bodem voor bitcoin. Uiteindelijk ziet de grondstoffen-expert van Bloomberg bitcoin een koers van 10.000 tot 12.000 dollar aantikken de komende periode.

McGlone en bitcoin

De grondstoffen-strateeg van Bloomberg staat over het algemeen bekend als een enorme bitcoin bull, maar op dit moment ziet hij het even somber in. In ieder geval voor de korte termijn. "Bitcoin is om duidelijke redenen hard naar beneden uitgebroken. Ik denk dat er nog meer dalingen aankomen", zo begint McGlone zijn verhaal.

Voor de lange termijn is hij echter optimistisch. "Laten we optimistisch beginnen. In het grote plaatje zie ik nog altijd een argument voor bitcoin als een nieuwe asset-klasse. Met de tijd zal de koers herstellen, maar op dit moment zitten we in een pijnlijke fase", aldus de analist.

McGlone vergelijkt de huidige fase van de markt met de bubbel rondom internetaandelen die tussen 2000 en 2002 plaatsvond. "Bitcoin kan een bodem van 10.000 tot 12.000 dollar bereiken. Daar zit een hele sterke steunzone. Na verloop van tijd moet het zijn opwaartse traject weer opnieuw inzetten", zo redeneert McGlone.

De problemen bij FTX

In het interview stipt McGlone uiteraard ook de problemen bij FTX aan. Volgens de analist van Bloomberg is het onvermijdelijk dat het omvallen van FTX nog andere partijen met zich meetrekt en meer pijn veroorzaakt in de markt. Dat zal dan ook een onderdeel zijn van zijn voorspelling van een bodem van 10.000 tot 12.000 dollar voor bitocin.

"Dit is een besmettingsmoment en iedere fondsbeheerder ter wereld denkt nu nog eens na over zijn risicovolle investeringen", aldus McGlone. Hiermee lijkt hij aan te geven dat de situatie niet alleen bitcoin raakt, maar in theorie ook andere risico-assets.

Als de bodem inderdaad rond de 10.000 tot 12.000 dollar blijkt te liggen, dan hebben we vanaf dit niveau nog een fikse daling voor de boeg. Er bestaat natuurlijk ook een kans dat we het ergste al gehad hebben. Bitcoin blijft op dit moment immers opvallend stabiel rond de koers van 16.500 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....