Bitcoin broker BLOX ontvangt goedkeuring van De Nederlandse Bank

BLOX is vanaf vandaag een geregistreerd bitcoin bedrijf in Nederland. BLOX is na AMDAX de tweede partij die in het register van De Nederlandsche Bank (DNB). Het is het eerste bitcoin bedrijf gericht op reguliere consumenten die officieel door de keuring komt van de toezichthouder.

Verplichte registratie

De registratie bij DNB is verplicht. Bedrijven die bitcoin diensten aan willen bieden in Nederland moeten voldoen aan de strenge richtlijnen van de centrale bank. Als bedrijf moet je voldoen aan de anti-witwasrichtlijnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarbij hoort bijvoorbeeld het verzamelen van klantgegevens. Desgevraagd moeten bedrijven in Nederland die gegevens delen met overheidsinstantie.

Recentelijke spraken 25 Bitcoin bedrijven zich uit tegen te harde eisen van DNB. In een brief deden zij hun beklag. De bank zegt met de input aan de slag te gaan, maar de kans is aanwezig dat vele bedrijven niet door de keuring komen.

7 jaar geleden

Mark Bakker, directeur van BLOX is blij met de registratie. Hij noemt het een enorme mijlpaal, volgens de ondernemer geeft deze registratie ook een beetje legitimiteit aan de industrie als geheel.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Mark Bakker”]”Zeven jaar geleden zijn wij gestart met de aan- en verkoop van bitcoins voor onze klanten. Op dat moment werd bitcoin nog vaak ten onrechte in verband gebracht met fraude en witwassen en werd onze industrie met argusogen bekeken.

Nu, zeven jaar later zijn wij erin geslaagd om ons te registreren bij de DNB. Voor ons is dit een enorme mijlpaal, ook geeft het legitimiteit aan Bitcoin. BLOX is de meest laagdrempelige manier in de markt om kennis te maken met Bitcoin, zodat iedereen onderdeel kan uitmaken van deze technologische en economische innovatie.”[/penci_blockquote]

BLOX is een product van BTC Direct, de app bestaat al sinds 2018 en voldoet dus aan alle eisen van de toezichthouders.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDNB

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...