BNB koers klaar voor doorbraak: Gaat Binance Coin naar nieuwe all-time high?

323 totale weergaven
BNB koers klaar voor doorbraak met nieuwe records in zicht |

De BNB koers, de cryptomunt van Binance, is de afgelopen tijd stabiel gestegen. In de laatste maand ging de koers met 6,46% omhoog. Dit wijst erop dat er veel vertrouwen is onder bulls die geloven dat de Binance Coin verder kan stijgen. Sommige analisten verwachten zelfs dat dit nog maar het begin is. Als de positieve trend doorzet, kan de koers mogelijk boven het vorige record van $721,80 uitkomen. Is de BNB koers klaar om zijn all-time high te verbreken?

Technische analyse toont mogelijk uitbreekpunt voor BNB koers

Op de grafieken beweegt de BNB koers zich momenteel binnen een ascending triangle (oplopend driehoekspatroon). Dit patroon ontstaat door een horizontale weerstandslijn en een stijgende steunlijn. Dit type patroon wijst vaak op een mogelijke koersdoorbraak.

Source: TradingView

BNB stuiterde recent op van de steunlijn en lijkt klaar voor een nieuwe poging om de weerstand te doorbreken. Als dat lukt, kan de koers boven het vorige hoogtepunt uitstijgen en nieuwe records vestigen. Als de verkoopdruk echter te sterk wordt, kan BNB binnen het driehoekspatroon blijven hangen en terugzakken naar de steunlijn.

De vraag is of er genoeg momentum is om door de weerstand heen te breken, of dat de koers nog langer zijwaarts beweegt.

Groeiende interesse bij traders in de Binance Coin

Steeds meer traders tonen interesse in BNB en verwachten dat de koers verder zal stijgen. Dit zie je terug in de hogere handelsactiviteit, vooral omdat investeerders anticiperen op grotere winsten.

De funding rate van BNB is de afgelopen 24 uur gestegen naar 0,0041%. Een positieve funding rate betekent dat traders met longposities betalen aan traders met shortposities. Dit geeft aan dat de prijzen van Futures-contracten boven de spotkoers liggen, wat een teken is van optimisme in de markt.

BNB Funding Rates History Source: CoinGlass

Ook de Open Interest is toegenomen. Dit laat zien dat er meer traders actief zijn in de markt en dat er vertrouwen is in een mogelijke rally van de BNB koers.

Ontwikkelingen binnen het Binance ecosysteem versterken vertrouwen

Naast technische signalen neemt ook de activiteit binnen het BNB ecosysteem toe. Ontwikkelaars werken aan nieuwe functies en verbeteringen om de munt aantrekkelijker te maken. Historisch gezien gaan dit soort ontwikkelingen vaak gepaard met koersstijgingen, omdat ze meer gebruikers aantrekken en de vraag naar de munt verhogen.

Source: Santiment

Lees meer over:
bnb koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...