BNB koers stijgt mogelijk na sterke steun bij bullish patroon

351 totale weergaven
BNB koers stijgt mogelijk na sterke steun bij bullish patroon

De BNB koers heeft zich recent teruggetrokken van een belangrijke weerstandslijn waar het al maanden mee te maken heeft. Toch biedt een bullish patroon, bekend als een ascending triangle, mogelijk wat steun om verdere dalingen te voorkomen. Dus wat kunnen we van de Binance Coin koers verwachten?

Wat staat de BNB koers te wachten?

In het begin van 2024 bereikte de Binance Coin (BNB) een hoogtepunt van $720. Door de onrust op de markt begon BNB in juni te schommelen binnen een vast prijsgebied. De koers bewoog steeds heen en weer binnen een smal bereik.

Vorige week daalde de BNB koers met 8,49% nadat het de weerstandslijn had geraakt, maar het herstelde zich met 2,04% toen het de steunlijn van het bullish patroon bereikte.

De beweging van BNB binnen het huidige consolidatiegebied suggereert dat het kan dalen na de weerstand te hebben getest op $604,9. Toch kan de ascending triangle zorgen voor een ommekeer en een mogelijke stijging.

bnb koers usdt analyse

Als dit patroon standhoudt, zou de BNB koers kunnen terugkeren naar de weerstandslijn. Als de bulls de overhand krijgen, kan de koers zelfs opnieuw stijgen naar $720 of hoger en een nieuw record bereiken.

Maar als de steunlijn van de ascending triangle doorbroken wordt, kan de koers dalen naar $495,8, wat het onderste punt van de consolidatie is.

Beperkte voorraad Binance Coin kan rally veroorzaken

Volgens Coinglass is de hoeveelheid BNB op grote exchanges flink afgenomen, omdat veel traders hun BNB naar private wallets verplaatsen voor lange termijn hodl. Recent werd $21,64 miljoen aan BNB van Binance gehaald. Dit kan voor meer koopdruk zorgen, wat de koers omhoog kan stuwen.

Daarnaast laat de Open Interest, een maatstaf voor de marktsentimenten, een lichte stijging zien van 0,36%. Dit betekent dat er meer interesse in BNB komt. Als deze trend doorzet, kan de negatieve Netflow samen met een stijgende Open Interest zorgen voor meer koopactiviteit, wat gunstig kan zijn voor de koers.

De Relative Strength Index (RSI), een indicator die marktdynamiek meet, geeft aan dat er een verschuiving plaatsvindt. Een plotselinge ommekeer in de RSI laat zien dat het optimisme toeneemt en de bulls meer controle krijgen. Als de RSI blijft stijgen, kan dit leiden tot een sterkere koersstijging.

Lees meer over:
bnb koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...