BNB koers stijgt 13% in één week: Blijft Binance Coin stijgen?

518 totale weergaven
bnb koers

De BNB koers is de afgelopen week met maar liefst 13% gestegen, wat de eerste keer in twee weken is dat de prijs boven de $550 uitkwam. Dit is een grotere stijging dan de 2% winst die de altcoin markt in dezelfde periode zag. Buiten dat er goede economische data vanuit Amerika komt, lijkt het erop dat de groei van Binance en de toenemende activiteit op BNB Chain deze stijging veroorzaakt.

BNB koers stijgt weer na moeilijke periode

De afgelopen maanden heeft BNB moeite gehad om boven de $600 te blijven. Toch blijft het een van de grootste cryptocurrencies, na Bitcoin en Ethereum. Begin augustus stond Solana heel even boven BNB, maar nu is het verschil in marktwaarde weer zo’n $17,7 miljard in het voordeel van BNB.

Een belangrijke reden voor de recente stijging van BNB is de vrijlating van Changpeng “CZ” Zhao, de oprichter en voormalige CEO van Binance. CZ zat sinds 31 mei vast omdat hij schuldig had gepleit aan het niet goed naleven van anti-witwasregels. Hij werd in september vrijgelaten en overgeplaatst naar een terugkeerprogramma in Californië.

Stijgende vraag naar BNB Chain buiten DeFi

De interesse in BNB wordt niet alleen aangewakkerd door de launchpads en CZ’s vrijlating. De groeiende vraag naar BNB voor projecten op de BNB Chain is minstens zo belangrijk. Buiten DeFi wordt BNB gebruikt als betaalmiddel voor transacties en smart contracts op het netwerk.

Er zijn verschillende populaire projecten op BNB Chain, zoals Cellula, een metaverse spel waar je NFT’s kunt maken en laten groeien. Ook StarryNift, een multiplayer metaverse met sociale functies, en QORPO World, een gaming platform met een NFT-marktplaats, hebben veel succes. Daarnaast is er ApeBond, een platform voor het lanceren van nieuwe projecten.

Volgens DappRadar groeide de activiteit op BNB Chain DApps met 12% in de week tot 13 september, met een totaal volume van $5,45 miljard. Ter vergelijking: Ethereum zag een daling van 23% in diezelfde week. PancakeSwap zag een groei van 26% in volume, en Avalon Finance steeg zelfs met 88%.

BNB chain top Dapps ranked by 7-day volumes

Lees meer over:
bnb koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...