BNB koers verwachting – Binance coin vervangt XRP in top 5 beste crypto’s, kan trending crypto terug naar ATH?

De top 5 cryptomunten hebben het nog altijd moeilijk met de huidige bear run in de crypto markt. Bitcoin daalde met meer dan 12% over de afgelopen 30 dagen en ook BNB heeft het moeilijk en daalde al met meer dan 11%. Het lijkt echter XRP te zijn die het meeste heeft te lijden en de native token van Ripple daalde al met bijna 20%.

BNB is XRP voorbij gestreven als nummer 4 op de ranglijst van CoinMarketCap ondanks de daling van BNB over de afgelopen maand. BNB heeft nu een markt cap van meer dan $33 miljard. Waar XRP eerder nog voorbij wist te gaan aan BNB nadat het zijn rechtszaak wist te winnen tegenover de SEC, lijkt dit nu al ver in het verleden te liggen. Investeerders vragen zich nu af wat XRP en BNB gaan doen, en of BNB in staat is om naar nieuwe recordhoogtes te gaan stijgen.

BNB Koers Verwachting

De koers van BNB begon in eerste instantie aan een daling nadat duidelijk werd dat Binance meegeholpen had om Russische gebruikers geld over te laten maken ondanks meerdere internationale sancties. Dit was, naast de rechtszaak die de SEC tegen Binance begon, een van de katalysatoren voor de recente koers dalingen.

BNB is op het moment van schrijven $215,10 waard en heeft een 24-uurs handeslvolume van $379 miljoen. Het is vandaag begonnen met een lichte stijging en traders hopen dat het dit positieve momentum voort kan zetten.

BNB koers verwachting - Binance coin vervangt XRP in top 5 beste crypto's, kan trending crypto terug naar ATH?

De technische indicatoren lijken dit echter grotendeels tegen te spreken. Ondanks dat de relative strength index (RSI) zich op neutraal gebied bevind met 39,3 en het MACD histogram met -4,4 zelfs een koopsignaal afgeeft, zijn het de moving averages die een geheel ander beeld afgeven.

Zowel de korte termijn 20-daagse exponential moving average van $219 als de lange termijn 100-daagse exponential moving average van $243,5 bevinden zich significant hoger dan de huidige koers waarde. Hierdoor wijzen deze averages op een verkoop signaal.

Met de huidige indicatoren en de negatieve evenement die zich rondom Binance afspelen (rechtszaak SEC en het helpen van Russische gebruikers) wordt de indruk gewekt dat de koers van $BNB nog wel een moeilijke periode tegemoet kan gaan.

Ripple Koers Verwachting

De XRP koers wist in juli nog aanzienlijke winsten te realiseren nadat de uitspraak in de rechtszaak tegen de SEC positief uitpakte voor de Ripple koers. De koers wist toendertijd bijna de $1 te behalen en hierdoor bijna te verdubbelen in waarde. Sinds deze piek in de buurt van de $1 is de koers echter begonnen met een aanhoudende daling waarvan de XRP koers nog steeds niet hersteld lijkt te zijn. Een grote reden voor deze aanhoudende daling is het hoger beroep dat de SEC tegen deze uitspraak is begonnen.

BNB koers verwachting - Binance coin vervangt XRP in top 5 beste crypto's, kan trending crypto terug naar ATH?

De XRP koers is op het moment van schrijven opnieuw onder de belangrijke ondersteuning van de $0,50 gezakt. Met een daling van 0,50% over de afgelopen 24 uur en een daling van meer dan 5% over de afgelopen 7 dagen lijkt het bearish sentiment rondom XRP voorlopig nog niet voorbij.

BNB koers verwachting - Binance coin vervangt XRP in top 5 beste crypto's, kan trending crypto terug naar ATH?

De technische indicatoren bevestigen dit nog eens. XRP bevindt zich ruim onder de 20-daagse, 50-daagse en 100-daagse moving average van $0,52589, $0,55998 en $0,55559. Ondanks dat het MACD histogram een koopsignaal afgeeft met -0,02483 lijken de overige indicatoren dit signaal niet te ondersteunen.

Dit hoger beroep bracht de nodige onzekerheid met zich mee en investeerders zijn nu bang dat de uitspraak omgekeerd gaat worden. Dit zou een grote negatieve invloed hebben op de toekomstige koers waarde van XRP. Toch zijn er veel experts die verwachten dat het hoger beroep een wanhoopspoging is en op het moment dat het hoger beroep niet succesvol is staat niets XRP meer in de weg om een aanzienlijke rally door te voeren.

Met deze onzekerheid rondom de grootste cryptocurrencies zullen steeds meer investeerders op zoek gaan naar alternatieve trending cryptos die wel weten te presteren in deze moeilijke fase voor de crypto markt. Een van de nieuwste, maar ook meest belovende, alternatieven van dit moment is Bitcoin BSC.

Bitcoin BSC (BTCBSC)

Bitcoin BSC is een nieuw alternatief voor Bitcoin dat twee dagen geleden gelanceerd is via een presale. Bitcoin BSC maakt gebruik van de BNB Smart Chain om zo een beter alternatief te zijn voor de echte Bitcoin. De BNB Smart Chain stelt Bitcoin BSC bijvoorbeeld in staat om een staking mechanisme te introduceren, maar daarnaast is het ook nog eens beter beveiligd op dit ecosysteem. Ook de transacties zullen goedkoper en efficiënter zijn doordat de BNB Smart Chain gebruik maakt van Proof-of-Stake (PoS) terwijl Bitcoin gebruik maakt van de veel langzamere Proof-of-Work (PoW).

BNB koers verwachting - Binance coin vervangt XRP in top 5 beste crypto's, kan trending crypto terug naar ATH?

Door een staking mechanisme te introduceren kunnen gebruikers extra inkomsten verdienen als ze hun $BTCBSC token vast zetten. Ondanks dat de presale onlangs pas is gestart kunnen gebruikers nu al beginnen met staken, en tegen ongelofelijke opbrengsten. Op dit moment zijn er al 76.094 tokens vastgezet tegen een jaarlijks rente percentage van 3.454%.

BNB koers verwachting - Binance coin vervangt XRP in top 5 beste crypto's, kan trending crypto terug naar ATH?

Bitcoin BSC heeft net als Bitcoin een maximum voorraad van 21 miljoen tokens. Maar liefst 14,55 miljoen hiervan worden gereserveerd voor staking beloningen. Daarnaast worden er 6,125 miljoen tokens gereserveerd voor de presale van de $BTCBSC token. $BTCBSC tokens kosten tijdens de presale $0,99, wat betekent dat de token gelist wordt met een initiële market cap van $6,063 miljoen.

$BTCBSC tokens zijn gemakkelijk te koop via de officiële website van Bitcoin BSC. Dit is ook de plek waar je kan starten met staken. $BTCBSC tokens kosten $0,99 per stuk en zijn te koop middels ETH, USDT en BNB.

Bezoek Bitcoin BSC Presale Hier

Wall Street memes (WSM)

Een ander veelbelovend alternatief is Wall Street Memes en zijn $WSM token. Wall Street Memes is een community aan particuliere investeerders die het samen opnemen tegen de grote financiële instituten van Wall Street. Deze community is nu echter ook relevant geworden voor de crypto wereld vanwege de introductie van de $WSM token.

Deze token is ontwikkeld om particuliere investeerders een kans te geven om winsten te realiseren in de crypto markt. De presale van deze token wist al snel een groot succes te worden en heeft al meer dan $25 miljoen weten op te halen. De presale bevindt zich nu in de laatste fase en er is nog maar beperkt de tijd om WSM tokens te kopen tegen $0,0337 voordat het gelist wordt op exchanges.

Wall Street Memes presale

De Wall Street Memes website hint al op een listing op een tier-1 exchange, iets wat de nodige populariteit met zich mee kan brengen. Een tier-1 exchange listing staat namelijk garant voor een toestroom van nieuwe investeerder en kan daardoor een positieve invloed hebben op de koers van $WSM.

Het is geen verrassing dat de presale zo groot succes is geworden, want het team was eerder ook al verantwoordelijk voor de succesvolle lancering van de Wall Street Bulls NFT collectie op de Ethereum blockchain die in minder dan 32 minuten uitverkocht raakte voor een bedrag van $2,5 miljoen. Hierdoor is het ook de verwachting dat de listing van de $WSM token een succes gaat worden, helemaal omdat het een community van meer dan 1 miljoen leden heeft die de token ondersteunt.

Tokens zijn nog beperkte tijd te koop op de officiële presale website van Wall Street Memes voor een prijs van $0,0337. Verbindt hier je wallet en vervolgens kan je $WSM tokens kopen middels ETH, USDT of creditcard.

Bezoek Wall Street Memes Hier

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Binance CoinBNB

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...