BNB koers verwachting: data onthult bearish signaal, 15% daling mogelijk

500 totale weergaven
binance bnb koers
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

BNB heeft roerige jaren achter de rug, maar is onverwachts de afgelopen tijd goed hersteld van problemen die ontstonden nadat Binance onder steeds meer druk kwam te staan. Veel van het herstel kwam door de verdere ontwikkeling van de Binance Smart Chain, de blockchain waar ook BNB op draait.

Nieuwe data onthult echter een bearish signaal, waarbij de BNB koers een nieuwe daling tegemoet kan gaan. Crypto analisten voorspellen een daling van maximaal 15% voor de cryptomunt van ’s werelds grootste crypto exchange.

Nieuwe data onhult bearish signaal

Momenteel staat BNB op een vierde plek in de crypto markt wanneer je alle coins sorteert op basis van marktwaarde. Alleen Bitcoin, Ethereum en Tether vertegenwoordigen meer waarde dan BNB.

Vandaag is de BNB koers met zo’n 1,5% gedaald, waarmee het de rest van de markt volgt. Ook Bitcoin, Ethereum en Solana presteren vergelijkbaar in de afgelopen uren, waarmee oktober vooralsnog teleurstellend begonnen is voor de crypto markt.

bnb koers

Op dit moment staat de BNB koers op $ 567,80, waarmee het in het afgelopen jaar nog altijd sterk gegroeid is. Begin dit jaar stond de waarde van BNB nog op slechts $ 312, en zelfs dat was al na een flinke stijging.

bnb koers 2024

On-chain data laat nu een bearish signaal zien wat zorgen baart bij de meeste BNB-traders. CoinGlass, het crypto analyse bedrijf laat zien dat BNB’s Long/Short ratio op 0,827 staat. Alles onder de 1 geeft bij deze technische indicator in principe een bearish signaal, en met de huidige stand staat het op het laagste punt sinds begin september.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Binance Coin koers verwachting

De verwachte daling door on-chain data wordt nog niet bevestigd in een technische analyse. De BNB koers kende gisteren juist een duidelijke falling wedge, te zien op onderstaande grafiek.

bnb koers technische analyse

Na dit falling wedge patroon steeg de BNB koers ook weer, maar die stijging is het inmiddels alweer volledig kwijtgeraakt. Voor de komende periode is het meer afhankelijk van de on-chain data en andere factoren, zoals het sentiment in de gehele crypto markt.

Waarin investeren bij daling BNB koers?

Mocht de BNB koers de daling verder doorzetten, kan het interessant zijn om op zoek te gaan naar andere opties in de crypto markt. Hieronder bekijken we twee veelbelovende altcoins, die op dit moment nog aangeboden worden in een presale.

Deze worden voorlopig nog niet gelanceerd, wat inhoudt dat ze nog niet de invloed van de rest van de crypto markt voelen. Mogelijk worden ze pas bij exchanges gelist als het sentiment op de markt weergekeerd is, waardoor ze kunnen profiteren van een naderende bull run.

Pepe Unchained – De meme coin presale van het jaar

Pepe Unchained werd enkele maanden geleden in een presale gelanceerd om het project te ondersteunen, terwijl de ontwikkelaars de laatste hand leggen aan het layer-2 netwerk van de cryptomunt. Op deze manier krijgt Pepe eindelijk een eigen blockchain en is het niet meer afhankelijk van een chain als Ethereum.

Met deze eigen blockchain is het in staat om een sneller netwerk aan te bieden dan bijvoorbeeld de originele Pepe coin. Als trader profiteer je zo van snellere en goedkopere transacties.

De presale heeft inmiddels meer dan $ 16,5 miljoen opgehaald en je hebt nog even de kans om zelf alvast $PEPU tokens in te kopen voordat de nu al zeer populaire meme coin gelist zal worden bij centrale en decentrale exchanges.

Flockerz – Stem zelf mee over de toekomst van het project

Flockerz combineert de meme coin markt met een DAO en geeft zo de community van de token, The Flock genaamd, meer zeggenschap over de toekomst van het project. Via het unieke Vote-to-Earn mechanisme kun je zelf meebepalen in welke richting de token ontwikkeld wordt.

Op dit moment wordt de token alvast aangeboden in een presale zodat je deze community alvast kan joinen! Het Vote-to-Earn mechanisme wordt tegen het eind van de presale gelanceerd in de FlockTopia DAO en om hier aan mee te doen heb je $FLOCK tokens nodig.

flockerz Geld verdienen met crypto

De presale heeft in korte tijd al honderdduizenden euro’s opgehaald en je kunt zelf meedoen door ETH, USDT of BNB via de website in te ruilen tegen de token. Zet ze daarna meteen vast in de staking pool, want momenteel keert het project een jaarlijkse rente van meer dan 7000% uit!

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...