Bodem bereikt? In 2012, 2014 en 2018 bereikte bitcoin op dit niveau de bodem

Bodem bereikt? In 2012, 2014 en 2018 bereikte bitcoin op dit niveau de bodem

Als we de analyse van ETH_Whalehunter voor CryptoQuant mogen geloven, dan heeft bitcoin de bodem bereikt. De analist baseert zich op de zogenaamde Long Term Holder SOPR, die de winst/verlies-verhouding van een groep marktparticipanten meet. In dit geval dus van lange termijn holders, mensen die hun bitcoin 155 dagen of langer in bezit hebben.

Op weg naar de bodem

ETH_Whalehunter heeft de gegevens voor de Long Term Holder SOPR in een grafiek op een rijtje gezet en is tot de conclusie gekomen dat de bodem in zicht moet zijn. In de jaren 2012, 2014 en 2018 markeerde het huidige niveau van deze on-chain indicator namelijk de bodem van de bearmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Overigens betekent het bereiken van de bodem niet dat we vanaf nu weer omhoog kunnen kijken. In 2012 duurde het vanaf dit punt nog 82 dagen, in 2015 nog 144 dagen en in 2018 nog 68 dagen voordat we vanaf deze niveaus weer omhoog gingen.

Het gemiddelde komt uit op 98 dagen, wat betekent dat we nog tenminste drie maanden moeten wachten op de start van een nieuwe bullmarkt. Dat zou ongeveer overeenkomen met de verwachting van de futureshandelaren op de Chicago Mercantile Exchange, die vanaf 2023 renteverlagingen van de Federal Reserve verwachten.

Wat staat ons te wachten?

Als het over de Amerikaanse Federal Reserve gaat, dan staat ons de komende maanden nog een hoop ellende te verwachten. Bij monde van voorzitter Jerome Powell is door dit machtige orgaan meerdere malen de intentie uitgesproken om de inflatie terug te brengen tot 2 procent.

Daarvoor lijkt de Verenigde Staten nog een lange weg te gaan te hebben, zeker na de bekendmaking van de OPEC+ dat het de olieproductie de komende tijd behoorlijk gaat terugschroeven. Waar de olieprijzen de laatste tijd wat gedaald zijn, gaat dat ongetwijfeld een opdrijvend effect hebben op de prijzen bij de pompstations.

Dat komt de inflatie niet ten goede en is slecht nieuws voor de Federal Reserve en de financiële markten. Mocht dit inderdaad op deze manier gebeuren, dan heeft de Federal Reserve waarschijnlijk een nog hogere rente nodig om de inflatie terug te brengen tot de gewenste 2 procent.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties