"We zitten volgens de aSOPR indicator nog niet in een bull markt"

"We zitten volgens de aSOPR indicator nog niet in een bull markt"

Op basis van het koersverloop is het al redelijk eenvoudig om tot de conclusie te komen dat we momenteel niet in een bullmarkt zitten, maar de aSOPR on-chain indicator geeft hetzelfde aan.

Wat is de aSOPR indicator?

De Adjusted Output Profit Ratio is een indicator die is ontwikkeld om transacties op de blockchain die op een virtuele winst of verlies staan te volgen, waarmee het mogelijk is om bepaalde prijstrends te voorspellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als we naar de virtuele verliezen kijken, dan zien we dat er tijdens de bearmarkt lange perioden van gerealiseerde verliezen nodig zijn om een bodem te vinden voor een nieuwe opleving. Dit gebeurt omdat marktparticipanten op zoek zijn naar momenten om uit de markt te springen en daarmee hun verliezen te beperken.

"We zitten volgens de aSOPR indicator nog niet in een bull markt"

Dit soort bewegingen zorgen ervoor dat bitcoin vaak weer verkocht wordt op de Realized Price, de gemiddelde aankoopprijs, omdat veel mensen hun verlies dan tot nul terugbrengen. Op het moment van schrijven is bitcoin weer aan een daling begonnen vanaf die gemiddelde prijs, wat betekent dat mensen verkopen om hun verliezen te beperken.

Wanneer begint de bullmarkt?

De grote vraag is natuurlijk wanneer de bullmarkt weer begint. Om die vraag te beantwoorden zijn er momenteel zoveel factoren die een rol spelen, dat het onmogelijk is om daar met zekerheid iets over te zeggen. Met name het macro-economische klimaat is op dit moment dusdanig donker, dat het erop lijkt dat we het nog maanden moeten doen met deze koersen.

De Amerikaanse inflatie staat nog altijd op 8,5 procent en dat is zeker geen teken voor de Federal Reserve om van hun koers te wijzen. Op 13 september komen de nieuwe inflatiecijfers uit, dat kan hier mogelijk verandering in brengen, maar er moet een wonder gebeuren willen ze terugvallen naar de doelstelling van 2 procent.

Ook de aSOPR indicator lijkt het met deze analyse eens te zijn, in principe is deze immers een reflectie van het gedrag van de markt. Mensen hebben op dit moment dusdanig weinig vertrouwen in de toekomst, dat ze verkopen om hun verliezen te beperken.

Lees meer over:
Bitcoin on-chain bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties