Bitcoin koers komt nauwelijks van zijn plaats, volatiele weeksluiting aanstaande?

Bitcoin koers komt nauwelijks van zijn plaats, volatiele weeksluiting aanstaande?

Bitcoin is dit weekend nog nauwelijks van zijn plaats gekomen. Prijsactie beperkt zich tot koersschommelingen van nog geen 1%. Gaat hier richting de weeksluiting verandering in komen?

De bitcoin koers staat momenteel op 19,269.23USD. We bespreken de belangrijkste prijsniveaus voor de komende week op verschillende tijdsbestekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De blauwe lijn $19.413 speelt nog altijd een belangrijke rol. Vorige week hebben we voor het eerst sinds december 2020 een wekelijkse kaars gesloten onder de $19.413 en sindsdien heeft bitcoin moeite om hier weer boven uit te komen.

We willen vanavond bij voorkeur de week sluiten boven de $19.413 om de kans op een groene week te vergroten. Sluiten we de week opnieuw onder de $19.413 is het niet ondenkbaar dat we mogelijk al aan het begin staan van een grotere neerwaartse beweging richting het supportgebied rond $13.863 (-28.5%), tevens de openingskoers van 2018.

Bitcoin koers worstelt met $19.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de vorige update bespraken we het ontstaan van een kleinere prijsrange binnen de grotere range. We handelen op dit moment nog altijd binnen de kleinere prijsrange $18.600 - $19.600 (lichte grijze box).

Een poging om uit de kleinere prijsrange te breken mislukte afgelopen vrijdag doordat trendweerstand van de 200 MA’s wederom te sterk bleek te zijn (rode kruizen).

Voor de komende week houden we aan range low van beide prijsrangen $18.600 goed in de gaten. We houden er sterk rekening mee dat een neerwaartse uitbraak uit de prijsrange kan leiden tot een veel grotere neerwaartse beweging van zomaar 30% of meer.

Voor een teken van kracht willen we de koers opwaarts zien uitbreken uit de kleinere prijsrange in combinatie met her heroveren van de 200 MA’s. In dit geval verwachten we op zijn minst een verdere stijging richting het midden van de grotere prijsrange $21.300 (+6.5%) en in het meest bullish scenario zelfs richting range high $24.000 (+20%).

Bitcoin koers worstelt met $19.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

We gingen er al vanuit dat de 200 MA’s minder relevant zouden zijn en hielden rekening met choppy prijsactie rond de MA’s.

Dit weekend zien we de koers opgesloten zitten tussen de 200 MA en de 200 EMA en dit zorgt ervoor dat we tot op heden zijwaarst bewegen met koersschommelingen van nog geen 1%. De kans is groot dat we hier richting de weeksluiting vanavond verandering in gaan zien.

We kunnen de 200 MA’s wel gebruiken om met een grotere waarschijnlijkheid te zeggen welke richting we op korte termijn heen gaan. Het heroveren van de 200 EMA leidt waarschijnlijk tot een stijging richting range high van de kleinere prijsrange $19.600. Vervolgens kijken we naar het bullish scenario zoals zojuist beschreven bij de 4 uurgrafiek (mid range $21.300 (+6.5%) en range high $24.000 (+20%).

Komen we onder de 200 MA terecht dan ligt opnieuw het testen van range low $18.600 voor de hand en zullen we af moeten wachten of het ook dit keer stand weet te houden. Zo niet, dan houden we rekening met het bearish scenario zoals beschreven bij de 4 uurgrafiek (een veel grotere neerwaartse beweging van zomaar 30% of meer.)

Bitcoin koers worstelt met $19.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

De top 10 Bitcoin cadeaus vind je hier! Welk bitcoin cadeau je ook kiest je zult de ontvanger ongelooflijk verrassen of hou je het toch liever voor jezelf?

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Rood of wit | Op zoek naar een bijzondere wijn?
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers worstelt met $19.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties