Braziliaanse partij met 3,6 miljoen klanten gaat bitcoin aanbieden

Een grote Braziliaanse broker met 3,6 miljoen klanten gaat bitcoin verkopen. Het gaat om XP, één van de grootste fintechspelers in het land.

De concurrenten Nubank en MercadoLibre gingen hen al eerder voor. XP heeft hiervoor een aparte crypto-entiteit XTAGE opgericht. Maandag stonden de mannen op de Nasdaq beurs om de lancering van het nieuwe cryptoplatform te vieren (met het luiden van de bel).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

XTAGE is dan ook ontwikkeld in samenwerking met de Nasdaq en crypto-bewaarbedrijf BitGo. De bewaardiensten van BitGo zijn volledig geïntegreerd in het dashboard van XP. Je kunt dus bitcoin kopen in de bestaande app. BitGo zal optreden dan ook als custodian en de meeste activa van XTAGE opslaan in cold storage.

Het borrelt in Latijns-Amerika. Nubank is de grootste digitale bank in Brazilië en Latijns-Amerika, en kondigde in mei een samenwerking aan met Paxos.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBrazilië

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...