Brian Armstrong: Coinbase moet financiële app van de toekomst worden

5383 totale weergaven
coinbase sec

Coinbase CEO Brian Armstrong wil van zijn beursplatform HET financiële account bank de toekomst maken. Het grote doel van Armstrong is dat iedereen uiteindelijk Coinbase gebruikt voor al zijn financiële zaken. Worden crypto-exchanges de bankrekeningen van de toekomst?

Coinbase is de bank van de toekomst?

“In de bankenwereld doen ze aan fractioneel bankieren en daar zijn ook specifieke regels voor. Wij zijn niet van plan om een bank te worden, maar willen graag het primaire financiële account voor mensen worden.

Met de digitalisatie van geld en mobiel geld op je telefoon, is jouw telefoon de bank van de toekomst. Er gaat een hele generatie kinderen opgroeien zonder het idee van fysieke bankgebouwen. Hun telefoon zal als portemonnee functioneren. Dat is hoe ze worden betaald. Dat is hoe ze leven en geld lenen als en wanneer dat nodig is.

Dat is dan ook de kans voor Coinbase en waarom we de Coinbase Card in het leven hebben geroepen. We hebben USD Coin als je Amerikaanse dollars wil aanhouden. In de toekomst voegen we waarschijnlijk ook de mogelijkheid toe om banktransacties te versturen. Dan kan het echt je primaire bankrekening worden”, aldus Brian Armstrong.

Dit is bullish voor bitcoin

Dit is in theorie bullish voor bitcoin, omdat dit een mogelijke manier is voor de digitale munt om te schalen als betaalmiddel. Op de blockchain zijn bitcoin-transacties traag, maar als je gaat werken via beursplatformen als Coinbase, dan kan je veel sneller transacties doen.

In theorie zou je het gros van je bitcoin in eigen wallets kunnen bewaren, maar een deel op Coinbase aanhouden als je “betaalrekening.”

Zodra het straks makkelijk is om met partijen als Coinbase overal met bitcoin te betalen, dan hoeven die transacties niet meer allemaal op de blockchain geregistreerd te worden.

Zodoende is het in theorie mogelijk om bitcoin extreem op te schalen en het mogelijk te maken om de digitale munt overal in te zetten als betaalmiddel.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd