Mysterieuze koper haalt 15.000 Bitcoin van Coinbase

Steeds meer mensen halen bitcoin (BTC) bij een beurs weg. In dat rijtje past ook een recente opmerkelijke transacties: iets of iemand haalde 15.000 BTC weg bij Coinbase. Wie is de koper?

Bitcoin bij Coinbase

Voor het eerst sinds bijna een maand tijd is er weer een grote jongen bezig geweest bij Coinbase. Door adressen van de Amerikaanse beurs te analyseren, is te zien of er grote opnames worden gedaan. Gisteren was het weer zo ver: er werd meer dan 15.000 BTC van het platform afgehaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase heeft zich de laatste maanden geëtaleerd als partij waar je als institutioneel belegger terecht kunt. Ze hebben onder andere orders voor One River en MicroStrategy verwerkt. Met hun speciale Prime desk kunnen ze grote klanten voorzien van hulp wat betreft de aankoop en opslag van grote hoeveelheden bitcoin.

CryptoQuant houdt de adressen van Coinbase nauwlettend in de gaten. Want omdat de blockchain transparant en openbaar is, kun je alle inkomende en uitgaande transacties monitoren. Zo zagen we in december al verscheidene grote opnames.

Begin januari was de laatste keer dat er een grote hoeveelheid bitcoin van de beurs werd gehaald. Enkele dagen later maakte Coinbase bekend dat ze "een van de grootste transacties in digitale activa in de geschiedenis" hadden verwerkt. CryptoQuant merkte dit ook op: er werd 55.000 BTC van het platform af gehaald, waarschijnlijk voor One River Digital Asset Management.

Gisteren was het dus wederom zover. In een keer werd er 15.260 BTC verplaatst naar een nieuw adres, wat vermoedelijk bedoeld is voor 'cold storage'. Dat is het offline (en veilig) opslaan van je BTC.

Bitcoin in bewaring

Het is (logischerwijs) niet publiekelijk bekend wie deze aankoop heeft gedaan. Het heeft er wel alle schijn van dat dit opnieuw een institutionele belegger is die bitcoin koopt. En áls dat het geval is, is het zeer onwaarschijnlijk dat deze bitcoin de komende tijd terug gaat komen in de markt. Doorgaans kopen deze grote partijen bitcoin om dit voor de lange termijn te bewaren.

Deze waarde van deze opname van meer dan 15 duizend bitcoin komt neer op $510 miljoen.

Op Twitter vertelt Ki Young Ju van CryptoQuant dat dit een bullish signaal is voor bitcoin. In het verleden volgde er na deze aankopen een stijging van de bitcoin prijs. Dit staat ook wel bekend als de supply shock of liquidity squeeze. Er blijft minder bitcoin beschikbaar voor anderen om op te kopen, waardoor dit de prijs doet stijgen.

Coinbase is koploper wat betreft deze grote aankopen en opnames. Vergeleken met andere beurzen, gaat er veel meer bitcoin van het platform af, dan bij andere exchanges. Dat is goed te zien in onderstaande tweet, waarin het netto-verschil van de balansen van beurzen te zien is.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Coinbasedata