Mysterieuze koper haalt 15.000 Bitcoin van Coinbase

Steeds meer mensen halen bitcoin (BTC) bij een beurs weg. In dat rijtje past ook een recente opmerkelijke transacties: iets of iemand haalde 15.000 BTC weg bij Coinbase. Wie is de koper?

Bitcoin bij Coinbase

Voor het eerst sinds bijna een maand tijd is er weer een grote jongen bezig geweest bij Coinbase. Door adressen van de Amerikaanse beurs te analyseren, is te zien of er grote opnames worden gedaan. Gisteren was het weer zo ver: er werd meer dan 15.000 BTC van het platform afgehaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Coinbase heeft zich de laatste maanden geëtaleerd als partij waar je als institutioneel belegger terecht kunt. Ze hebben onder andere orders voor One River en MicroStrategy verwerkt. Met hun speciale Prime desk kunnen ze grote klanten voorzien van hulp wat betreft de aankoop en opslag van grote hoeveelheden bitcoin.

CryptoQuant houdt de adressen van Coinbase nauwlettend in de gaten. Want omdat de blockchain transparant en openbaar is, kun je alle inkomende en uitgaande transacties monitoren. Zo zagen we in december al verscheidene grote opnames.

Begin januari was de laatste keer dat er een grote hoeveelheid bitcoin van de beurs werd gehaald. Enkele dagen later maakte Coinbase bekend dat ze "een van de grootste transacties in digitale activa in de geschiedenis" hadden verwerkt. CryptoQuant merkte dit ook op: er werd 55.000 BTC van het platform af gehaald, waarschijnlijk voor One River Digital Asset Management.

Gisteren was het dus wederom zover. In een keer werd er 15.260 BTC verplaatst naar een nieuw adres, wat vermoedelijk bedoeld is voor 'cold storage'. Dat is het offline (en veilig) opslaan van je BTC.

Bitcoin in bewaring

Het is (logischerwijs) niet publiekelijk bekend wie deze aankoop heeft gedaan. Het heeft er wel alle schijn van dat dit opnieuw een institutionele belegger is die bitcoin koopt. En áls dat het geval is, is het zeer onwaarschijnlijk dat deze bitcoin de komende tijd terug gaat komen in de markt. Doorgaans kopen deze grote partijen bitcoin om dit voor de lange termijn te bewaren.

Deze waarde van deze opname van meer dan 15 duizend bitcoin komt neer op $510 miljoen.

Op Twitter vertelt Ki Young Ju van CryptoQuant dat dit een bullish signaal is voor bitcoin. In het verleden volgde er na deze aankopen een stijging van de bitcoin prijs. Dit staat ook wel bekend als de supply shock of liquidity squeeze. Er blijft minder bitcoin beschikbaar voor anderen om op te kopen, waardoor dit de prijs doet stijgen.

Coinbase is koploper wat betreft deze grote aankopen en opnames. Vergeleken met andere beurzen, gaat er veel meer bitcoin van het platform af, dan bij andere exchanges. Dat is goed te zien in onderstaande tweet, waarin het netto-verschil van de balansen van beurzen te zien is.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Coinbasedata

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

  Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

  Nieuws
  Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

  Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

  Nieuws
  Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

  Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  Lees meer