Britse belastingdienst wil bitcoin in beslag kunnen nemen via beurzen

Britse belastingdienst wil bitcoin in beslag kunnen nemen via beurzen

De HM Revenue and Customs (HMRC) wil met nieuwe regelgeving de bevoegdheid krijgen om cryptovaluta in beslag te kunnen nemen. De HMRC is de Britse versie van de belastingdienst.

Belastingregels

De regering maakt plannen bekend om "belastinginning in voor het digitale tijdperk te moderniseren", aldus The Telegraph.

De overheidstak zou cryptocurrency's in beslag willen kunnen nemen via bedrijven als blijkt dat er cryptobelastingen worden ontdoken. De overheid overweegt nu om de belastingdienst de mogelijkheid te geven om toegang te krijgen tot online wallets.

Wanneer mensen weigeren om belasting te betalen en onder de autoriteiten voor "directe invordering van schulden" vallen, heeft de HMRC al de mogelijkheid om geld van bankrekeningen in beslag te nemen. De organisatie overweegt echter om deze mogelijkheid uit te breiden naar online betaalrekeningen zoals PayPal. En ja, op deze accounts kun je in cryptovaluta sparen.

Geld in beslag nemen dat in eigen beheer staat (in de vorm van bijvoorbeeld bitcoin) is een stuk lastiger. Veel cryptocurrency's staan echter nog altijd bji centrale beurzen. Deze zijn wél in beslag te nemen.

In een consultatiedocument brengt de HMRC de mogelijkheid naar voren om iets te doen met cryptowallets van bedrijven. Beurzen zoals Coinbase, Binance en Kraken zouden dan ook onderworpen moeten zijn aan deze regels.

Wanneer er bewijs is van illegaal gedrag, dan hebben wetshandhavingsinstanties momenteel al de mogelijkheid om cryptocurrency's van deze exchanges in beslag te nemen. Maar wat als je achterstallige belastingbetalingen hebt?

Burgers moeten cryptocurrency's volgens de HMRC zelf opnemen in de belastingaangiften. Volgens schattingen zou er echter nog £10 miljoen aan winst rondzwerven die (bewust of onbewust) niet wordt meegenomen in de opgaaf.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin belasting

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties