Man verliest $200.000 in bitcoin na advies op dating app

Man verliest $200.000 in bitcoin na advies op dating app

Een anonieme Britse man is bijna $200.000 in bitcoin verloren via een dating app. Hij kwam in contact met een iemand waardoor hij uiteindelijk zijn geld verloor.

Na het opbreken van zijn vorige relatie besloot Tom (niet zijn echte naam) in 2020 lid te worden van een dating app om wat gezelschap te zoeken. Al snel kwam hij contact met een vrouw uit Hong Kong genaamd Jia. Het stel begon elkaar berichten te sturen. Dat meldt de BBC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En de gesprekken gingen goed. Volgens Tom werd er uiteindelijk gesproken over gezamenlijke toekomstplannen. Jia deed zich voor als een succesvolle investeerder met 'voorkennis'. Tom werd in de val gelokt en hem werd hem een leven beloofd met rijkdom en Jia.

Tom begon te twijfelen, maar toch trapte hij er in: "Alles wat ze deed om vertrouwen bij me op te bouwen, was genoeg om mij bij haar te houden."

Bitcoin

Op een zeker moment vroeg de vrouw aan Tom iets over bitcoin. Hij gaf aan dat hij een aantal jaar geleden al bitcoin heeft gekocht. Jia stuurde Tom uiteindelijk door naar een online trading platform. En hier begint het pas écht fout te gaan..

Tom kreeg een stappenplan voorgeschoteld om een app te downloaden op zijn telefoon. De Britse man was naar eigen zeggen achterdochtig, maar hij besloot toch door te gaan. Hij was immers in contact met iemand die hem rijk kon maken door extra kennis.

Tom besloot op aandringen van de vrouw met investeren. Hij investeerde zo'n $200.000 (!) in bitcoin via de app. Hij schrok zich een ongeluk toen bleek dat zijn account op deze app leeg was: ''In een oogwenk was alles weg, ik had er buikpijn van.''

Gevolgen

Naast de financiële gevolgen merkt Tom ook op dat hij er geestelijk niet best aan toe was na dit voorval: “Ik besefte dat ik meteen hulp nodig had en ging meteen naar mijn moeder toe. Als ik die steun niet had, zou ik hier niet zijn. Ik ging iets doen dat me hier niet meer zou laten blijven."

Het geld van Tom komt hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties