Bitcoinbeurs bevriest klantenfondsen in Hong Kong

Klanten van de cryptobeurs Coinsuper kunnen niet meer bij hun fondsen. Verschillende handelaren en spaarders hebben aangifte gedaan bij de politie omdat zij hun geld niet op kunnen nemen. Dat meldt Bloomberg.

Coinsuper is gevestigd in Hong Kong en houdt naar verluidt van minstens zeven klanten het geld vast. Zij hebben aangifte gedaan. Vermoedelijk gaat het om meer klanten, die mogelijk op een later tijdstip zich ook melden bij de politie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Problemen

De problemen begonnen in november van 2021. Vijf klanten van de cryptobeurs willen in totaal zo’n $55.000 opnemen (in bitcoin/cryptocurrency en cash). Volgens Bloomberg zijn de directeuren van Coinsuper onbereikbaar voor commentaar.

Ook zouden er problemen zijn in de Telegramchat van Coinsuper. De beheerders zijn ruim een manad geleden gestopt met beantwoorden van vragen over transacties.

Vorige week vroeg een van de beheerders om de emails van mensen met (technische) problemen. Verschillende klanten geven aan dat ze tot op heden nog niets hebben gehoord.

De politie in Hong Kong geeft aan dat ze bezig zijn met een soortgelijke zaak. Een investeerder kocht cryptocurrency’s ‘via een investeringsbedrijf’, maar kan tot op heden ook geen geld opnemen.

Tot op heden draait Coinsuper als cryptobeurs nog door. Het platform verwerkt voor miljoenen dollars aan handel elke dag. Dit soort verhalen zijn voorbeelden van hoe je als klant van een beurs, bank of broker je toegang tot je geld kunt verliezen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...