Oplichter opgepakt met 29.000 bitcoin

Oplichter opgepakt met 29.000 bitcoin

Johann Steynberg is recentelijk opgepakt in Brazilië. De Zuid-Afrikaan is de grote man achter het piramidespel Mirror Trading International (MTI). In totaal wist hij bijna 29.000 bitcoin (BTC) te stelen van slachtoffers. Dat is te lezen op de website van de deelstaat Goias.

Steynberg werd gearresteerd in de stad Goiânia. Om dit voor elkaar te krijgen werd er gewerkt met lokale politie, de nationale politie en Interpol.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar verluidt kreeg de Braziliaanse politie informatie over Steynberg nadat hij was gevlucht uit Zuid-Afrika in 2020. Zijn handelsplatform (MTI) stortte in. Het werd duidelijk dat investeerders hier te maken hadden met een klassiek piramidespel.

Er werd van alles beloofd, maar er werd niets waargemaakt van de grote beloftes.

Oplichterij

Mirror Trading International werd neergezet als een platform waar je kon investeren en grote winsten kon maken. Het platform werd in 2019 opgericht en bereikte 170.000 (!) klanten van over de hele wereld. Volgens de Braziliaanse politie werd er voor meer dan $1 miljard geïnvesteerd in deze oplichterij.

Kort na de start van verschillende onderzoeken verdween Steynberg van de radar. Inmiddels is hij gevonden en dus opgepakt. Het is niet duidelijk of Interpol (of de politie) bij de gestolen bitcoin kan.

De grote plannen resulteerde in een arrestatie op oudjaarsdag.

Arrestatie

Volgens een Braziliaanse commandant, Raimundo Coelho Pinto Júnior, is er ongeveer een maand gewerkt aan voldoende informatie. Hij werd gevonden en overmeestert. Tijdens de arrestatie werden onder andere verschillende valse paspoorten laptops, creditcards en andere waardevolle goederen in beslag genomen.

Pinto Júnior: ”Onze politieagenten begonnen de verdachte te zoeken en na een intensief werk van ongeveer een maand was het mogelijk om de verdachte te identificeren en te benaderen … De federale politie en Interpol waren al op de hoogte van ons onderzoek.''

Lees meer over:
Bitcoin misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties