Britse miljardair wil meer geld in Bitcoin stoppen

Miljardair Simon Nixon wil meer geld in cryptovaluta investeringen. Dat meldt Bloomberg vandaag. De reden? Steeds meer ultrarijken van onze planeet omarmen digitale activa.

Bitcoin voor rijke Brit

Het family office van Nixon, Seek Capital, is van plan om de "allocatie aan crypto te verhogen." Ze voelen dat het "een belangrijke plek krijgt in de toekomst", zo vertelt Adam Proctor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij is de directeur van het in Londen gevestigde bedrijf van Nixon. Ze zijn nu op zoek naar een analist die zich op de sector kan concentreren.

Nixon is momenteel 53 jaar oud en medeoprichter van Moneysupermarket.com. Dit is een prijsvergelijkwebsite voor allerlei soorten verzekeringen en hypotheken. In 2016 verkocht hij de laatste aandelen van zijn bedrijf en stopte het geld - meer dan $1 miljard - in de techsector.

Volgens de Rich List van de Sunday Times werd het vermogen van Nixon in 2019 geschat op £1.365 miljard. Dat komt neer op 1,59 miljard euro!

Trend zet zich voort

Het is geen verrassing dat het family office van de miljardair meer geld in Bitcoin wil stoppen. De belangstelling onder deze private bedrijven in de cryptosector is de laatste tijd enorm gestegen. Uit een onderzoek van Goldman Sachs blijkt dat 50% van de family offices (waarmee ze zaken doen) digitale valuta willen toevoegen aan hun portfolio.

De redenen zijn 'langdurig lage rentetarieven' en ook de zoektocht naar een 'hedge tegen hogere inflatie'. Bitcoin is schaars (en het inflatieschema van de 'supply' is in steen gebeiteld) en je hebt geen bank nodig om het te bewaren.

Om maar enkele namen te noemen: de Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas Pliego. Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller en Ray Dalio hebben zich allemaal als pro-Bitcoin uitgelaten. Het is geen schande meer om openlijk voor Bitcoin te kiezen. Nixon voegt zich nu ook in dat rijtje.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinvestering